Grāmatu lasīšanas maratons “Grāmatons”

Izdevniecība “Latvijas Mediji” aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 17 gadiem, kā arī viņu vecākus un citus ģimenes locekļus, ģimenes draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā “Grāmatons”, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un pildot radošus uzdevumus.
“Grāmatona” dalībnieki iepazīs vai turpinās apzināt bagāto literatūras pasauli, un, trenējot savu “lasīšanas muskuli”, varēs iegūt vērtīgas balvas.

FOTO: Publicitātes foto

“Grāmatona” dalībnieki iepazīs vai turpinās apzināt bagāto literatūras pasauli, un, trenējot savu “lasīšanas muskuli”, varēs iegūt vērtīgas balvas.

Grāmatu lasīšana ir maratons visa mūža garumā. Tas ir vērtīgs brīvā laika pavadīšanas veids, kas uzlabo pašsajūtu un kognitīvās spējas. “Grāmatona” dalībnieki iepazīs vai turpinās apzināt bagāto literatūras pasauli, un, trenējot savu “lasīšanas muskuli”, varēs iegūt vērtīgas balvas.

 

Konkursa dalībniekam ir jāaizpilda “Grāmatona” kartīte, kas darbojas pēc spēļu “bingo” vai “sudoku” principa. Par izlasīto grāmatu jāuzraksta pavisam īsa atsauksme, jāveic foto uzdevumi. Konkursā noteiktas četras vecuma grupas: 3+, 5+, 11+ un ģimenes grupa, kurā ietilpst gan bērni, gan vecāki un citi ģimenes locekļi vai draugi.

 

Lai piedalītos naudas balvu un dāvanu karšu izlozē, konkursa dalībniekam jāaizpilda vismaz 3 lauciņi, kuros ir 2 grāmatas un 1 radošais uzdevums. Lielās balvas izlozē piedalīsies tie dalībnieki, kas aizpildījuši visu kartīti.

 

Reklāma
Reklāma

Kopējais naudas balvu fonds ir 400 EUR un 12 izdevniecības “Latvijas Mediji” dāvanu kartes 30 EUR apmērā, kā arī izklaidei un mācībām noderīga lielā balva, kas tiks atklāta izdevniecības “Latvijas Mediji” Facebook lapā. Konkursa uzdevumu kartīti ar aizpildītiem lauciņiem, kā arī fotogrāfijas jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi izdevnieciba@latvijasmediji.lv līdz 2021. gada 15. septembrim. 

 

Ar grāmatu lasīšanas maratona “Grāmatons” konkursa nolikumu ir iespējams iepazīties izdevniecības "Latvijas Mediji" Facebook lapā