Ministru kabinets atbalsta obligāto Covid-19 sertifikātu izglītības nozarē strādājošajiem

14. jūlija sēdē Ministru kabinets vienojās par grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, nosakot, ka atsevišķām profesijām darba veikšanai būs nepieciešams Covid-19 sadarbspējīgs sertifikāts.
Pedagogiem līdz 1. oktobrim būs jāiegūst derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu

FOTO: Shutterstock.com

Pedagogiem līdz 1. oktobrim būs jāiegūst derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai pārslimošanas faktu

Noteikts, ka Covid-19 sadarbspējīgs sertifikāts būs nepieciešams mediķiem, sociālās aprūpes darbiniekiem un izglītības nozarē strādājošajiem.

 

Šo nozaru pārstāvjiem Covid-19 sertifikāts, kas apliecina pārslimošanas vai vakcinācijas faktu, būs jāiegūst līdz 1. oktobrim, pēc MK sēdes sasauktajā preses konferencē apstiprināja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Pēc tam testēšana nebūs kā alternatīva šajā nozarē nodarbinātajiem.

 

Izglītības jomā prasība par sertifikātu būs attiecināma arī uz tām personām, kas nav tieši iesaistītas izglītības pakalpojuma sniegšanā, bet līgumattiecību izpildes laikā izglītības pakalpojuma sniegšanas vietā nonāk saskarē ar izglītojamajiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Likumprojekts paredz, ka pakalpojumu sniedzējiem veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā būs jānodrošina epidemioloģiski droši pakalpojumi, arī izglītības programmas īstenošana un epidemioloģiski droša darba un mācību vide.

 

Par epidemioloģiski drošiem pakalpojumiem būs uzskatāmi tādi, kurus sniedz personas ar Covid-19 sertifikātu.

 

Gala lēmumu par likuma izmaiņām vēl jāpieņem Saeimai.