Vai skolēniem vajadzēs vakcinēties, lai rudenī viņi varētu iet uz klātienes mācībām?

Izskanējis, ka skolotājiem varētu būt obligāti jāvakcinējas pret Covid-19. Bet, kā būs ar skolēniem? Vai iespējams, ka vecāko klašu skolēniem, kuri jau var potēties, būs noteikta obligāta vakcinēšanās, lai septembrī atgrieztos skolā klātienes mācībās?
Pagaidām par skolēnu obligātu vakcinēšanos patlaban nav diskusiju.

FOTO: Shutterstock.com

Pagaidām par skolēnu obligātu vakcinēšanos patlaban nav diskusiju.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvji portālam Jauns.lv norādīja, ka par skolēnu obligātu vakcinēšanos patlaban nav diskusiju.

 

No tā izriet, ka jaunajā mācību gadā vecāko klašu skolēni, kuriem vecums atļauj potēties pret Covid-19, bet to nav izdarījuši, varēs atgriezties skolā klātienes mācībās.

 

Cik daudz pusaudžu jau vakcinējušies?

Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas konsultante Inga Vasiļjeva Jauns.lv pavēstīja: dati uz 7.jūliju liecina, ka vecumā no 12 līdz 15 gadiem pirmo poti saņēmuši 11% pusaudžu, bet pabeigts vakcinācijas process ir 6% pusaudžu.

Bet vecumā no 16 līdz 17 gadiem pirmo poti saņēmuši 25% jauniešu. Pabeigts vakcinācijas process ir 18% šī vecuma jauniešu.

Reklāma
Reklāma

Jauns.lv jau ziņoja, ka no 2.jūnija Latvijā sākta 12-15 gadu vecu pusaudžu vakcinācija ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu.

 

Dati uz 7. jūliju liecina, ka vecumā 

no 12 līdz 15 gadiem pirmo poti 

saņēmuši 11% pusaudžu

 

Skolotājiem varētu būt jāvakcinējas obligāti

Tāpat ziņots, ka pedagogi var tikt iekļauti obligāti vakcinējamo profesiju pārstāvju sarakstā, bet pirms tam Izglītības un zinātnes ministrija vēl divas nedēļas nogaidīs un vēros, vai palielinās izglītības sektorā strādājošo vakcinācija pret Covid-19, pagājušajā pirmdienā sacīja izglītības ministre Anita Muižniece (JKP).

Viņa uzsvēra, ja izglītības sektors nonāks situācijā, ka pedagogu vakcinācija nav pietiekama epidemioloģiski drošu mācību nodrošināšanai, proti, ir zem 80%, tad ministrija izskatīs iespēju pedagogiem paredzēt obligātu vakcināciju. Tajā pašā laikā ministre pauda pārliecību, ka skaidrojošie un vakcināciju motivējošie risinājumi patlaban ir pietiekami. Muižniece vērtēja, ka izglītības sektors vakcinācijā ir "gana aktīvs".