Staķis: par aktīvu pedagogu vakcinēšanos pret Covid-19 skolām varētu piešķirt naudas balvas

Rīgas skolām, kurās pret Covid-19 vakcinējušies vismaz 80% pedagogu, pašvaldība varētu izmaksāt naudas balvas. Finansējumu skolas varētu izvēlēties tērēt sev tīkamā nolūkā. To Latvijas Radio intervijā programmā “Labrīt” sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (“Par!/Progresīvie”).
Rīgas domes veiktā aptauja rāda, ka vēl aptuveni 15% pilsētas pedagogu ir izteikuši vēlmi vakcinēties.

FOTO: Shutterstock.com

Rīgas domes veiktā aptauja rāda, ka vēl aptuveni 15% pilsētas pedagogu ir izteikuši vēlmi vakcinēties.

Patlaban pret Covid-19 ir vakcinējušies aptuveni 57% Rīgas pedagogu. Vienlaikus Rīgas domes veiktā aptauja rāda, ka vēl aptuveni 15% pilsētas pedagogu ir izteikuši vēlmi vakcinēties. Tomēr šādi rādītāji ir nepietiekami, lai sasniegtu Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktos kritērijus pedagogu vakcinācijas aptverei (80%), kas ļautu septembrī atsākt drošas mācības klātienē.

 

Tādēļ pašvaldībā domā par “burkāna principu”, atzīmēja Staķis. Rīgas mērs atklāja, ka pašvaldība iecerējusi izsniegt prēmijas skolām, kurās pedagogu vakcinācijas aptvere būs sasniegusi 80%. Dažas skolas jau ir sasniegušas šo atzīmi, piebilda Staķis.

 

Rīgas dome šai iecerei gatava atvēlēt pusotru miljonu eiro.

 

Reklāma
Reklāma

Paredzēts, ka finansējums tiks sadalīts atbilstoši izglītības iestādes lielumam. Staķis minēja, ka lielākās Rīgas skolas, sasniedzot 80% vakcinēto pedagogu, varētu saņemt pat līdz 10 000 eiro, kamēr mazākas skolas saņemtu 7500 vai 5000 eiro. 

 

Visu rakstu lasiet: www.lsm.lv.