VDI: Prasība pēc Covid-19 sertifikāta noteiktiem darbiem – pamatota

Prasība pēc Covid-19 sertifikāta noteiktu pakalpojumu sniegšanai vai darbu veikšanai ir epidemioloģiski pamatota, intervijā Latvijas Radio vērtēja Valsts darba inspekcijas (VDI) direktora vietniece Andra Auziņa.
Domājams, ka pastāvēs arī iespēja darbinieku pārcelt citā darbā, kur nav nepieciešama vakcinācija.

FOTO: Shutterstock.com

Domājams, ka pastāvēs arī iespēja darbinieku pārcelt citā darbā, kur nav nepieciešama vakcinācija.

Nozaru ministrijas līdz nākamās nedēļas vidum gatavos grozījumus likumā, kas paredz par pienākumu vairākās nozarēs strādājošiem vakcinēties obligāti, kā arī paredzēt tiesības atbrīvot darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim nebūs ieguvuši Covid-19 sertifikātu.

 

“Vakcinācijas vai, pareizāk sakot, sertifikāta esamība, ko var iegūt, arī pārslimojot vai testējoties, kā obligāta prasība pakalpojumu sniegšanai vai noteiktu darbu veikšanai noteikti ir epidemioloģiski pamatota, jo pretējā gadījumā šāda prasība netiktu izvirzīta,” sacīja Auziņa.

 

Inspekcijas direktora vietniece norādīja, ka gala lēmums šajā sakarā vēl nav pieņemts, bet viņa pauda cerību, ka tikai galējā situācijā konkrētās nozares darba devējs atlaidīs no darba cilvēku, kurš nebūs vakcinējies pret Covid-19. Tā vietā pastāv iespēja pārcelt konkrēto darbinieku darbā, kurā nebūs vajadzīga obligāta vakcinēšanās pret koronavīrusu.

 

Reklāma
Reklāma

“Ja nekādi nevar risināt šo jautājumu, uzteikums ir pēdējais, ko var piemērot. Domāju – šī kārtība noteikti tiks iestrādāta regulējumā,” viņa pauda.

 

Inspekcijas pārstāve lēsa, ka daļu darbinieku nebūs apmierināti ar šādu kārtību.

 

Visu rakstu lasiet šeit.