Jelgavas slimnīcā piedzimis šogad 400. mazulis

Jelgavas pilsētas slimnīcā šodien, 29. jūnijā, pulksten 00.40 piedzimis šā gada 400. mazulis – meitenīte Melisa.
Jelgavas slimnīcā piedzimis šogad 400. mazulis

FOTO: Shutterstock.com

Mazā jelgavniece piedzimstot svēra 3800 gramus un ir 53 centimetrus gara. "Noteiktais datums bija 28. jūnijs. Ar dakterīti smējāmies: ja piedzims Līgosvētkos, būs jāsauc par Līgu. Bet Melisa izvēlējās Pēterdienu un, izrādās, ir četrsimtais Jelgavas slimnīcā šogad dzimušais mazulis," stāsta mamma Tatjana Trupa. Mājās Melisu gaida četrus gadus vecais brālis Tomass un tētis Viesturs, kuram vakar, 28. jūnijā, bija vārda diena.

 

Mamma atklāj, ka vārda izvēle meitai bijusi salīdzinoši viegla. "Gribēju, lai gan dēlam, gan meitai vārdā ir divi "s" burti. Izvēle krita uz Melisu, bet izrādījās, ka latviešu valodā šo vārdu neraksta ar diviem "s". Vārdiņš skaists, un mūsu paziņu lokā vēl nav nevienas Melisas, tālab palikām pie šī vārda," stāsta mamma, sakot, ka pirmās dzīves stundas meita bijusi klusa, mierīga un liela gulētāja. "Galvenais, lai viņai ir veselība, jo visu pārējo ar vecāku palīdzību un saviem spēkiem dzīvē var sasniegt," piebilst mamma. 

 

Mazajai jelgavniecei un viņas vecākiem nogādāts Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa apsveikums un pilsētas simbols Alnītis.

Reklāma
Reklāma

 

Janvārī slimnīcā piedzimuši 62 mazuļi, februārī – 58, martā – 74, aprīlī – 70, maijā – 69, bet šomēnes līdz 29. jūnija rītam – 67, informē Jelgavas pilsētas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā.

 

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā Jelgavas slimnīcā piedzima 911 mazuļi – 445 meitenes un 466 zēni, tostarp pieci dvīņu pāri.

Informācija no portāla Jelgava.lv