Mainījusies iepriekš paredzētās vēsās vasaras laika prognoze

Jūlijā Latvijā caurmērā gaidāms augstāks atmosfēras spiediens un līdz ar to siltāks laiks nekā vidēji citos gados, liecina prognozes.
Maijā šīs prognozes vēstīja par vēsu jūniju, bet līdz ar negaidītā karstuma atnākšanu mainījušās arī prognozes visai vasarai.
Foto: Krists Luhaers

FOTO: Unsplash.com

Maijā šīs prognozes vēstīja par vēsu jūniju, bet līdz ar negaidītā karstuma atnākšanu mainījušās arī prognozes visai vasarai. Foto: Krists Luhaers

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati liecina, ka visas jūlija nedēļas Latvijā gaidāmas ievērojami siltākas par normu. Maijā šīs prognozes vēstīja par vēsu jūniju, bet līdz ar negaidītā karstuma atnākšanu mainījušās arī prognozes visai vasarai.

Arī Dānijas Meteoroloģijas institūts norāda, ka sākotnējās prognozes par vēsu un mitru vasaru Baltijas jūras reģionā nav piepildījušās un atbilstoši jaunākajiem datiem siltam jūnijam sekos silts jūlijs un augusta pirmā puse, savukārt augusta izskaņā un septembrī laiks varētu būt izteikti rudenīgs - vēss, lietains un dažkārt vētrains.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā gaidāma +12..+20 grādu robežās, maksimālā temperatūra dienas laikā caurmērā būs starp +22 un +30 grādiem. Vēji galvenokārt būs lēni un mainīga virziena.

Reklāma
Reklāma