Aizliedz peldēties atpūtnieku iecienītā vietā Ķekavas novadā

Ķekavas novada Titurgas ezerā noteikts aizliegums peldēties, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.
Baložu pilsētā Titurgas ezerā konstatēts sadzīves kanalizācijas piesārņojums, tādēļ tur peldēties aizliegts.

FOTO: Shutterstock.com

Baložu pilsētā Titurgas ezerā konstatēts sadzīves kanalizācijas piesārņojums, tādēļ tur peldēties aizliegts.

Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi SIA "Vides audits" laboratorijas rezultātus par ūdens kvalitāti populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens.

 

Ūdens analīžu rezultāti liecina, ka novada teritorijā Daugavā un Ķekavas upē ūdens ir tīrs un peldēšanai drošs, paraugi atbilst peldūdeņu prasībām. Taču Baložu pilsētā Titurgas ezerā konstatēts sadzīves kanalizācijas piesārņojums, tādēļ tur peldēties aizliegts.

 

Abās atpūtas vietās pie Titurgas ezera tiks izvietotas brīdinājuma zīmes ar aizliegumu peldēties.

 

Kā skaidro pašvaldības Īpašumu pārvaldes galvenā vides pārvaldniece Sigita Varika, ūdens paraugu noņemšanas brīdī ūdens tika vizuāli novērtēts kā labs, taču laboratoriskie izmeklējumi uzrādīja piesārņojumu.

Reklāma
Reklāma

 

Ņemot vērā šo situāciju, vides speciālisti šovasar pastiprināti veiks apsekošanu gan ūdens kvalitātei, gan saistībā ar iespējamiem piesārņotājiem.

 

Tomēr, lai ilgtermiņā risinātu ūdens kvalitātes problēmu Titurgas ezerā un novērstu neattīrītu kanalizācijas notekūdeņu ieplūdi, iedzīvotājiem - īpaši bijušās dārzkopības sabiedrības "Buras" individuālo māju īpašniekiem - ir jābūt atbildīgiem par savu māju sadzīves kanalizācijas apsaimniekošanu - aktīvāk un godprātīgāk jāveic krājrezervuāru asenizācija, kā arī jāpieslēdzas centrālajiem kanalizācijas tīkliem, kur tos pašvaldība ir izbūvējusi.

 

Pēc Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pasūtījuma, SIA "Vides audits" laboratorija veikusi ikgadējās ūdens pārbaudes populārākajās iedzīvotāju atpūtas vietās pie ūdens - Daugmalē - Daugavā pretī Nāves salai, Ķekavā - Sausajā Daugavā Dārznieku ielā un Ķekavas upē "Dambītī", Katlakalnā - Sausajā Daugavā Ievu ielā un Daugavā Ziedonī, kā arī Baložos - Titurgas ezerā.