No 15. jūnija stājas spēkā vairāki Covid-19 atvieglojumi

No 15. jūnija izmaiņas sporta un kultūras pasākumu norisē, kā arī ēdināšanas jomā.
Izmaiņas skart gan ēdināšas jomu, gan sportu un kultūru

FOTO: Shutterstock.com

Izmaiņas skart gan ēdināšas jomu, gan sportu un kultūru

Sports

Atļauti sporta treniņi iekštelpās tām personām, kurām būs vakcinācijas pret Covid-19, vīrusa pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts.  Sporta sacensības ir atļautas svaigā gaisā. 

 

Treniņi iekštelpās varēs notikt gan individuāli, gan grupā, nosakot to organizēšanai ievērojamos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

 

Iekštelpu treniņos vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 25 kvadrātmetri no apmeklētājiem pieejamās sporta norises vietas telpu platības. Peldbaseinā vienai personai ir jānodrošina 15 kvadrātmetri no ūdens virsmas platības. Sporta treniņa telpu piepildījums nedrīkst pārsniegt 20% no maksimāli iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj šo telpu infrastruktūra. 

 

Sporta norišu organizētājiem jāievēro dažādi epidemioloģiskie noteikumi.

Reklāma
Reklāma

 

Kultūra

Kultūras pārstāvjiem jānodala divu veidu pasākumi – pasākumi, kurus varēs apmeklēt tikai vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas un kuros nebūs jāievēro papildu drošības noteikumi, kā arī pasākumui, kuros varēs piedalīties apmeklētāji, kas ir vakcinēti, pārslimojuši vai ar derīgu iepriekš vai pasākuma norises vietā veiktu Covid-19 testu. Šajos pasākumos noteikti ierobežojumi. Organizatoriem par pasākuma veidu jāinformē, iegādājoties biļeti.

Pasākumiem paredzēti papildus nosacījumu.

 

Sabiedriskā ēdināšana

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi iekštelpās būs atļauti personām, kas varēs uzrādīt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu. Iekštelpās varēs maltīti ieturēt arī tās personas, kurām būs apliecinājums, ka persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu un tas ir negatīvs, vai sešu stundu laikā veikts SARS-CoV-2 antigēna tests un tas ir negatīvs. Bērni līdz 11 (ieskaitot) gadu vecumam iekštelpās varēs ieturēt maltīti bez Covid-19 sertifikātiem.