Latvijas neatkarības atjaunošanas svētku svinēšana Kuldīgā

Kā atzīties mīlestībā un sveikt Latviju svētkos laikā, kad pulcēšanās un svinības nav atļautas? Jau otro gadu, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, Kuldīgā svētku noskaņu radīs bez pompozitātes, organizētiem pasākumiem un iedzīvotāju pulcēšanās, informēja Kuldīgas pašvaldības pārstāvji.
Garajās brīvdienās var doties baudīt Kuldīgas šarmu.

FOTO: Shutterstock.com

Garajās brīvdienās var doties baudīt Kuldīgas šarmu.

No 1. līdz 4. maijam Kuldīgas kultūras centrs būs parūpējies par svētku noformējumu Rātslaukumā un spēli Liepājas ielā, bet 4. maijā, kā ierasts, Ēvalda Valtera galdiņš tiks klāts ar  mākslinieču Amandas Bergas un Rutas Lapsas darināto balto galdautu. Rātslaukumā visas svētku dienas lepni plīvos karogs, bet tā pakāji greznos Kristīnes Matevičas veidota sakta.
 

Kuldīgas pašvaldība piedāvās pastaigu ar uzdevumu visai ģimenei, izspēlējot divas “dzejoļspēles”, meklējot un atrodot īstos vārdus Liepājas ielas ēku logos.

Piedaloties akcijā “Izskrien Latviju Kuldīgā”, būs iespējams izskriet trasi 6,2 km garumā Latvijas kontūras formā. Tā izveidota aplikācijā “ViewRanger”.
 

Kuldīgas novada muzejs no 1. līdz 4. maijam aicina doties pastaigā un pie muzeja izstaigāt 1990. gada 4. maija atmiņu ceļu. Ikvienam būs iespēja iepazīties arī ar Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas notikumiem un uzrakstīt savu novēlējumu Latvijai.

Reklāma
Reklāma


No 29. aprīļa Kuldīgas novada muzeja “Mājdaris” aicina uzzināt, kā notika deklarācijas “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” pieņemšana 1990. gada 4. maijā. Muzejs aicina iesaistīties visu ģimeni un kopā izzināt vēstures notikumus, kā arī radīt svētku noskaņu mājās.


Dodoties pastaigā pa Kuldīgu, iespējam piedalīties tēlnieces Līvijas Rezevskas 95 gadu jubilejai veltītajā pasākumu programmā “Ieritināties Viņas klēpī” ietvertajā spēlē “Klusie pilsētnieki”. Spēles maršruts rosina doties pastaigā, kuras laikā tās dalībnieki aicināti izzināt Pilsētas dārzā mītošos klusos pilsētniekus – mākslinieces Rezevskas veidotās skulptūras.