Eiropā lielākās skolēnu sporta un prāta spēles “ZZ Čempionāts” savu 15. sezonu veltīs Latvijas ģimeņu saliedēšanai

Latvijā un arī Eiropā lielākais bērnu un jauniešu festivāls “ZZ Čempionāts”, kas ik gadu pulcē tūkstošiem dalībnieku, šodien atklāj savu 15. sezonu. Ņemot vērā pandēmijas izraisītos ierobežojumus un skaudro statistiku par augsto spriedzes līmeni ģimenēs, šogad “ZZ Čempionāta” mērķis būs saliedēt un stiprināt ģimenes, nevis skolas klases, kā tas bija ierasts visās iepriekšējās sezonās.
“ZZ Čempionāts” visiem Latvijas iedzīvotājiem bez maksas piedāvā spēli “Ģimenes kauss”, kurā ar dažādiem uzdevumiem trenēt un pārbaudīt ģimenes komandas garu.

FOTO: Publicitātes foto

“ZZ Čempionāts” visiem Latvijas iedzīvotājiem bez maksas piedāvā spēli “Ģimenes kauss”, kurā ar dažādiem uzdevumiem trenēt un pārbaudīt ģimenes komandas garu.

Šī brīža apstākļos tieši ģimenes ir tās, kurām nepieciešams neliels atgādinājums, ka tās ir pašas labākās un svarīgākās komandas cilvēka dzīvē. Tāpēc “ZZ Čempionāts” visiem Latvijas iedzīvotājiem bez maksas piedāvā spēli “Ģimenes kauss”, kurā ar dažādiem uzdevumiem trenēt un pārbaudīt ģimenes komandas garu, kā arī interesanti pavadīt laiku kopā. Starp visiem dalībniekiem tiks izlozēta arī galvenā balva – 2000 eiro kopīgiem ģimenes piedzīvojumiem. 

 

“Iepriekšējos 14 gadus mēs ar “ZZ Čempionāta” palīdzību rūpējāmies par to, lai stiprinātu skolu klašu kolektīvus un motivētu jauniešus. Šogad, kad mācību gads jau tā ir izvērties pietiekami sarežģīts, izlēmām uzmanību veltīt tieši ģimenēm, kurām šobrīd ir daudz lielāka atbildība un iesaiste skolēnu mācību procesā. Ar šī gada aktivitātēm mēs vēlamies parūpēties par to, lai ģimenēm būtu zināšanas un rīki, kurus izmantot, lai pēc iespējas veiksmīgāk pārdzīvotu šo sarežģīto laiku,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. 

 

“ZZ Čempionāts” piedāvās pilnīgi visām Latvijas ģimenēm – gan lieliem, gan maziem – iespēju bez maksas piedalīties divos “Ģimenes kausa” posmos. Vispirms digitālajā, kas norisināsies visu aprīli un kura laikā ģimenēm būs iespēja pārbaudīt savus spēkus un zināšanas dažādos testos un fiziskos pārbaudījumos. Vēlāk arī lielajā finālā, kas norisināsies 15. maijā, Starptautiskajā ģimenes dienā, kura laikā ģimenēm būs iespēja doties vienas dienas piedzīvojumā visā Latvijā, orientēties, meklēt kontrolpunktus un visiem kopā pildīt dažādus radošus uzdevumus. Ģimenes reģistrēties un papildu informāciju par visām aktivitātēm var atrast www.zzcempionats.lv

 


Šogad izlēmām uzmanību veltīt tieši ģimenēm, kurām šobrīd ir daudz lielāka atbildība un iesaiste skolēnu mācību procesā. Ar šī gada aktivitātēm mēs vēlamies parūpēties par to, lai ģimenēm būtu zināšanas un rīki, kurus izmantot, lai pēc iespējas veiksmīgāk pārdzīvotu šo sarežģīto laiku,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. 

 

“Ģimene ir kļuvusi par svarīgāko bastionu situācijā, kad apkārtējā  pasaule jau gadu ir sagriezusies kājām gaisā. Jaunais čempionāta formāts un Veselības ministrijas uzdevumi palīdzēs stiprināt psihoemocionālā atbalsta zināšanas un prasmes, ko ģimene var izmantot savā ikdienā. Tas noderēs arī ārpus ģimenes, lai mēs pēc pandēmijas satiktos un varētu ar to dalīties tālāk – skolā, darbavietā, kopienā un galu galā – valstī,” stāsta veselības ministrs Daniels Pavļuts.  

Reklāma
Reklāma

 

Tāpat visas ģimenes, kas piedalīsies šajā spēlē, saņems īpašu žurnālu, kurā būs ekspertu padomi un ieteikumi, kā veiksmīgāk pārdzīvot šo sarežģīto laiku un kā veidot attiecības ģimenē, kad ikdienā pavadām tik daudz laika kopā vienā telpā. Žurnāla saturs tapis sadarbībā ar vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv, kā arī pusaudžu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

 

“Ārkārtējā situācija, ko piedzīvojam jau ilgstoši, no ģimenēm ir prasījusi daudz enerģijas, izdomas un arī radošu risinājumu. Veiksmīgāk ir klājies tiem, kuri pratuši iet uz priekšu kā vienota komanda – ja vienam kļuvis grūti, tad otrs mazliet pastutējis, atbalstījis, varbūt iedvesmojis, un otrādi. Komandas gars ir stipras, izturīgas ģimenes atslēga, kas šajā laikā ir tik svarīgi. Tomēr šobrīd noguruši ir gan tie, kas spējuši darboties ciešā sazobē, gan tie, kuri savu komandas garu vēl tikai mācās stiprināt. Neliela svētku sajūta, iedrošinājums un jaunas idejas un risinājumi ir tās lietas, kas daudzām ģimenēm sāk pietrūkt, lai saglabātu veselīgas attiecības un dzīvesprieku. “Ģimenes kauss” un citas aktivitātes ap to ir kā palīginstrumenti, kas var ģimenēm dot svaigu skatījumu uz ikdienas lietām,” teic Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja.

 

Arī šajā sezonā “ZZ Čempionāts” tapis plecu pie pleca ar sadarbības partneriem – Veselības ministriju, AS “Sadales tīkls”, LLU programmu “Piens un augļi skolām”, ASV vēstniecību Latvijā, biedrību ģimenes atbalstam “Tēvi”.

 

Par “ZZ Čempionātu”

“ZZ Čempionāts” ir lielākais ikgadējais skolēnu notikums Latvijā. 2019. gada sezonā tas pulcējis vairāk nekā 30 000 dalībnieku no visiem Latvijas novadiem. Prāta un sporta spēles “ZZ Čempionāts” jau 15.gadu rīko un lepojas “Tele2”.