Sestdien sinoptiķi sola līdz pat +17 grādiem

Sestdienas rītā Latvijā ir mainīgs mākoņu daudzums, vietām iespējams īslaicīgs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.
Laiks būs pārsvarā saulains, vairāk mākoņu valsts rietumos un austrumos.

FOTO: Shutterstock.com

Laiks būs pārsvarā saulains, vairāk mākoņu valsts rietumos un austrumos.

Pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstinās un jau sešos rītā vietām Kurzemes dienvidrietumu daļā pārsniedza +6 grādus. Minimālā temperatūra naktī valstī bija -3..+3 grādi.

 

Rīgā mākoņi daļēji sedz debesis, pūš dienvidu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra saullēktā +2..+4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5 grādiem Liepājas ostā līdz +12,9 grādiem Dobelē un Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26. martā bija +25 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -20 grādi Islandē.

 

Sestdien Latvijā gaiss iesils līdz +12..+17 grādiem, par kādu grādu vēsāk būs vietām piekrastē, siltākā diena gaidāma Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Reklāma
Reklāma

Laiks būs pārsvarā saulains, vairāk mākoņu valsts rietumos un austrumos, vietām iespējams īslaicīgs lietus.

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās Latvijas rietumu un centrālajā daļā sasniegs 9-13 metrus sekundē.

Rīgā saule gaisu sasildīs līdz +15 grādiem, nav gaidāmi nokrišņi, pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

 

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, no rietumiem tuvojas zema spiediena ieplaka un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī no 1016 hektopaskāliem Kurzemē līdz 1023 hektopaskāliem valsts austrumu pierobežā.

Jau ziņots, ka līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šajā gadā, ir +14,3 grādi 25.februārī Kolkā, savukārt 27.marta siltuma rekords ir +18 grādi 2007.gadā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.