Ja ārkārtas situāciju pagarinās, vai pienāksies 500 eiro par bērnu, kurš dzimis pēc 6. aprīļa?

Valsts piešķirto atbalstu 500 eiro apmērā par katru bērnu saņems arī tās ģimenes, kurās bērniņš piedzims līdz ārkārtējās situācijas beigām. Pašlaik par tās beigu datumu noteikts 6. aprīlis. Ja ārkārtējo situāciju valstī pagarinās, vai automātiski tiks pagarināts arī 500 eiro atbalsta saņemšanas periods?
Ja ārkārtējo situāciju valstī pagarinās, automātiski pagarinās arī 500 eiro atbalstu par jaundzimušajiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ārkārtējo situāciju valstī pagarinās, automātiski pagarinās arī 500 eiro atbalstu par jaundzimušajiem.

Šāds jautājums izskanēja Latvijas Radio 1 raidījumā “Kā labāk dzīvot”. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte Aiva Zīrāka skaidroja: likumā noteikts, ka laika posms, kuru vērtē pabalsta piešķiršanai, ir no 1. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām. Pašlaik tas ir 6. aprīlis. Ja šis datums tiks pagarināts, tad arī 500 eiro atbalsta saņēmēju loks kļūs lielāks, jo minēto atbalstu var saņemt visi vecāki, kuru ģimenē bērniņš piedzimst ārkārtējās situācijas laikā un kādam no vecākiem ir tiesības uz bērna kopšanas pabalstu. 
Jāatgādina, ka šo 500 eiro atbalstu var saņemt tikai tad, kad vecākam ir piešķirts bērna kopšanas pabalsts. Parasti bērna kopšanas pabalstu piešķir no brīža, kad jaunajai māmiņai ir beidzies maternitātes pabalsts, kas ir vai nu 56 vai 70 dienas pēc dzemdībām. 500 eiro izmaksu var gaidīt 30 dienu laikā pēc bērna kopšanas pabalsta piešķiršanas brīža. 

Visu raidījumu klausies te:

https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/ka-labak-dziivot/500-eiro-pabalsts-par-bernu-vsaa-parstaves-skaidro-sanemsanas-ka.a140662/

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti