Bērnu slimnīcā ļoti īsas rindas; vecākus aicina neatlikt hroniski slimu bērnu konsultācijas pie speciālistiem

Bērnu slimnīcā šobrīd ir ļoti īsas rindas pie speciālistiem. Mediķi bažījas, ka hroniskie pacienti var nesaņemt nepieciešamo aprūpi un slimības gaitas uzraudzību. Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe aicina vecākus sazināties ar speciālistiem, atgādinot, ka konsultācijas iespējamas gan klātienē, gan attālināti.
Bērnu slimnīcā ļoti īsas rindas; vecākus aicina neatlikt hroniski slimu bērnu konsultācijas pie speciālistiem

FOTO: Publicitātes foto

“Mēs paši esam pārsteigti, ka ir tik īsas rindas pie speciālistiem,” pauž Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe.

Ārsti sākuši bažīties, ka negatīvas sekas varētu atstāt tas, ka hroniski pacienti nenāk pie speciālistiem uz slimības kontrolēm. Protams, visi stingri izvērtē speciālista apmeklējumu šajā laikā. Ārste aicina visus, kuriem nepieciešama ārsta konsultācija, zvanīt un pieteikties pie speciālistiem.  

“Aicinu visu hronisko slimību bērnu vecākus pieteikties. Noskaidrot attālināto konsultāciju klātienes iespējas. Speciālistu pieejamība ir ļoti laba,”


 

Ārste uzsver, ka darbinieki labi izprot, kā ir jāievēro piesardzības pasākumi, un inficēšanās darbinieku vidū ar Covid-19 ir ļoti zema.  Bērnu slimnīca ir spējīga visu laiku nodrošināt visus pakalpojumus.

Reklāma
Reklāma

Ir ārsti, kur piedāvā attālinātas konsultācijas; ja nepieciešama klātienes konsultācija, to iespējams nodrošināt.

Par klātienes vai attālinātajām konsultācijām pie speciālistiem vecāki var uzzināt zvanu centrā.

Skolas apmeklēšanas iespēja ir lieliskas ziņas. Lai saslimšana neizplatītos, skolotājiem un bērniem visu laiku jānēsā maskas. Tās pareizi jāuzliek, aiztiekot tikai gumijas, maskai jānosedz deguns un zods, pirms maskas uzlikšanas rokas ir jānomazgā vai jānodezinficē. Masku noņem tikai aiz gumijām. Ar rokām nevajadzētu aizskart to maskas daļu, kurā elpo. Sporta nodarbības labāk veikt ārā, telpās ar maskām sportot mazajiem bērniem nav paredzēts.