Semināru cikls vecākiem ar psihoterapijas speciālistiem pandēmijas laika emocionālo grūtību mazināšanai

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) piedāvā jaunu bezmaksas semināru ciklu, kas tiešsaistē notiks reizi mēnesī no februāra līdz aprīlim. Semināru cikls plānots kā vecāku saruna ar psihoterapijas speciālistiem pandēmijas laika emocionālo grūtību mazināšanai. Nodarbībās vecākiem tiks skaidroti spriedzi veidojošie cēloņi, kā tos preventīvi atpazīt, kā runāt par grūtībām un emocijām, neaizskarot otru cilvēku.
Semināru cikls vecākiem ar psihoterapijas speciālistiem pandēmijas laika emocionālo grūtību mazināšanai

FOTO: Shutterstock.com

Pirmais seminārs jau 17. februārī plkst. 18.00 “Ģimenes ikdienas organizācija attālinātā darba un attālināto mācību laikā, palīdzība bērnam”
 

Lektors: psihoterapeits Nils Konstantinovs runās ar vecākiem par to, kā uzturēt motivāciju bērniem attālināto mācību laikā un ko darīt, ja tā pazūd, kādas ir populārākās attālināto mācību problēmas un kā tās risināt. 
Pieteikšanās šeit.


Otrais seminārs notiks 4. martā plkst. 18.00 “Dusmu pārvaldība”.

Lektore: psihoterapeite Inta Zīle. Seminārā tiks runāts par emociju atpazīšanu un kontroli. Kā atpazīt un kontrolēt dusmas, kā arī izmantot dusmu enerģiju produktīvi. Pieteikšanās šeit.


Trešais seminārs būs 15. martā plkst. 18.00 “Vecāku izdegšanas sindroms un ar to saistītās emocionālās izjūtas”. 

Lektore: Inese Lapsiņa, kognitīvi biheiviorālā terapeite. Tiks runāts par to, kā atgūties no izdegšanas radītajām psihoemocionālām sekām. Tajā tiks runāts arī par ilgstošām sociālās izolācijas radītajām psihoemocionālajām grūtībām un kā tās mazināt. 

Pieteikšanās šeit.


Ceturtais seminārs plānots 22. martā plkst. 18.00 “Attiecības ģimenē – izaicinājumi pandēmijas laikā”. 

Reklāma
Reklāma

Lektore: Inese Lapsiņa, kognitīvi biheiviorālā terapeite. Piedzīvojot ilgstošu spriedzi, cilvēku spējas konstruktīvi risināt dažādas ikdienas situācijas, kā arī pārvarēt dažādas grūtības būtiski samazinās. Sociālo lomu paplašināšanās, kad vecākiem ir jāizpilda ne vien vecāku, partneru un strādājoša pieaugušā lomas, bet ir arī jānodrošina bērnu mācīšanās process mājas vidē un bērnu aprūpe, var radīt izsīkumu un sociālā atbalsta trūkuma izjūtu. Ko darīt – zināšanas, padomi, diskusijas un pieredzes stāsti. Pieteikšanās šeit.


Piektais seminārs 12. aprīlī plkst.18.00 “Emocionālā labsajūta ģimenē”. 

Lektore: Inese Lapsiņa, kognitīvi biheiviorālā terapeite. Seminārā tiks runāts par veidiem, kā stiprināt saikni ar otru cilvēku. Kā kvalitatīvi pavadīt laiku kopā. Individuālās un ģimenes vajadzības. Motivācija sava radošuma un interešu attīstīšanai. Pieteikšanās šeit

 

Dalībai seminārā ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās, vietu skaits tiešsaistes semināram ir ierobežots! 

Papildus informācija, rakstot uz e-pastu: astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv.
Semināru cikls tiek īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.