Pedagogu arodbiedrība aicina iespēju robežās bērnus nevest uz bērnudārziem

Sakarā ar arvien pieaugošo saslimušo skaitu tieši pirmsskolas izglītības iestādēs, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība aicina vecākus būt atbildīgiem un iespēju robežās nevest bērnus uz pirmsskolas izglītības iestādi.
Ir bērnudārzi, kas personāla slimošanas dēļ ir slēgti.

FOTO: Shutterstock.com

Ir bērnudārzi, kas personāla slimošanas dēļ ir slēgti.

"Covid-19 izplatība, diemžēl, palielinās tieši starp pirmsskolās strādājošajiem.
Mēs ļoti labi saprotam, ka visiem vecākiem nav iespēju pašiem būt kopā visu darba dienu ar bērnu/iem. Pirmsskolu kolektīvi zina, cik svarīgs ir vecāku darbs, tāpēc ir gatavi strādāt, bet būtiski, lai mēs visi - bērni, vecāki, pirmsskolas darbinieki būtu
veseli! Saudzēsim viens otra veselību, dzīvību!"

Lasi arī: 
Šogad ar Covid-19 saslimuši 863 bērnudārzu darbinieki; Balvos mirusi pirmsskolas pedagoģe

Arodorganizācija pieprasa piešķirt Covid – 19 piemaksas pirmsskolas un speciālo izglītības iestāžu darbiniekiem



 
Jau ziņots, kas šogad līdz 8.februārim ar Covid-19 saslimuši 863 bērnudārzu darbinieki. Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs ar Covid-19 līdz šīs nedēļas sākumam bija saslimuši 275 darbinieki. Visvairāk saslimšanas gadījumu gan valstī, gan Rīgā reģistrēts janvāra pēdējā nedēļā, kad attiecīgi valstī bija saslimuši 188, savukārt Rīgā - 69 bērnudārzu darbinieki. 

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Covid-19 bija nāves iemesls vienai pirmsskolas pedagoģei Balvu pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis".

 

Reklāma
Reklāma

Lasi arī: Izglītojoši materiāli un vietnes maziem bērniem, kam jāmācās mājās. Apkopojums