Tviteri satracina izteikumi par 500 eiro pabalstu par katru bērnu

Izskanot idejai ieviest tā dēvēto "helikoptera pabalstu", par katru bērnu piešķirot 500 eiro, karstas diskusijas notiek ne tikai politiķu, bet arī potenciālās šī atbalsta "mērķauditorijas" vidū. Cilvēki sociālajā tīklā "Twitter" spriež, vai šāds pabalsts būtu lietderīgs.
500 eiro liela naudas summa dažās ģimenēs var atnest traģiskas sekas, uzskata kāds politiķis

FOTO: Shutterstock.com

500 eiro liela naudas summa dažās ģimenēs var atnest traģiskas sekas, uzskata kāds politiķis

Koalīcijai pirmdien neizdevās nonākt pie kopsaucēja par Nacionālās apvienības (NA) priekšlikumu Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu seku mazināšanai piešķirt vienreizēju pabalstu ģimenēm 500 eiro apmērā par bērnu. Diskusijas esot bijušas vētrainas, garas, asas un emocionālas. 
 

Lasi arī: Premjerministru aicina izmaksāt vienreizēju 500 eiro lielu pabalstu ģimenēm ar bērniem
 
 Tviterī īpaši tika pamanīti "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Māria Možvillo ("Par cilvēcīgu Latviju" (PCL)) argumenti. Viņš no vienas puses norādīja, ka PCL pārstāvji pilnībā ir par atbalsta sniegšanu īpaši bērniem un neiebilst minētajām summām.


 

Reizē politiskais spēks norādījis uz vairākām lietām, kas būtu jāņem vērā, pauda Možvillo. Cilvēkiem, "kuri īsti nesaprotot naudas vērtību", lielas naudas summas saņemšana "varētu izvērsties par traģēdiju daudzās ģimenēs, jo pieklibo gan finanšu pratība", gan citas ar naudas pareizu izlietošanu saistītas lietas, lai tā tiktu izmantota par labu bērniem, šādi izteicās "KPV LV" frakcijas vadītājs.
 



Viņš uzsvēra, ka tā nav visā Latvijā, taču politiķa pieredze darbā pašvaldībā liecina par to, ka īpaši ģimenēs kur naudas vajadzība ir aktuāla, var rasties lielas problēmas finanšu pratības trūkuma dēļ. Tāpēc partija rosina NA piedāvāto pabalstu sadalīt ikmēneša maksājumos, lai nauda ienāk katru mēnesi, skaidroja Možvillo.

 

Pēc tā tviterī sākušās karstas diskusijas. Daži cilvēki piekrīt politiķim, bet citi norāda, ka 500 eiro nemaz nav tik liela summa, lai sagrozītu cilvēkiem prātu vai atnestu traģēdiju. Tiesa gan, politiķu priekšlikumos izskanēja maksāt šo naudu par katru bērnu, līdz ar to saimēs, kur aug vairāk atvašu, šī summa varētu būt krietni lielāka. 
 

Reklāma
Reklāma
https://twitter.com/IlgvarsImsa/status/1359020464304246787
https://twitter.com/anetekiseleva/status/1359047775334367232