Premjerministru aicina izmaksāt vienreizēju 500 eiro lielu pabalstu ģimenēm ar bērniem

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš saņēmis priekšlikumu par vienreizēja pabalsta izmaksu ģimenēm atkarībā no bērnu skaita.
Aplēses liecina, ka kopumā šim mērķim būtu nepieciešami 170 miljoni eiro.

FOTO: Shutterstock.com

Aplēses liecina, ka kopumā šim mērķim būtu nepieciešami 170 miljoni eiro.

Priekšlikumu rosina un sagatavojusi Nacionālā apvienība. Apvienības ieskatā tas kalpotu kā papildu atbalsts, lai mazinātu negatīvās sekas Covid-19 ierobežojumu laikā.

 

NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka daudzas ģimenes patlaban piedzīvo ienākumu sarukumu, kā arī bērni jau ilgstoši mācās mājās, ģimenes pielāgo savu ikdienu un iegādājas dažādas mācībām nepieciešamas preces.

 

Viņaprāt, ir vajadzīgs jauns risinājums, lai sniegtu ģimenēm atbalstu, vairotu optimismu par nākotni un vienlaikus veicinātu patēriņa pieaugumu un stiprinātu valsts tautsaimniecību. Tā kā ārkārtas situācija ir pagarināta līdz 6.aprīlim, NA uzskata, ka līdzās šiem ierobežojumiem jābūt arī papildu atbalstam.

 

Partijas ieskatā ģimenēm varētu izmaksāt vienreizēju pabalstu - 500 eiro par katru bērnu. Tostarp pabalsts tiktu izmaksāts arī par aizbildniecībā vai audžuģimenē esošiem bērniem. NA aplēses liecina, ka kopumā šim mērķim būtu nepieciešami 170 miljoni eiro. Viņuprāt, pabalsta izmaksu varētu uzsākt no 1.marta.

Reklāma
Reklāma

 

Papildus partija rosina veikt piemaksas ģimenēm, kurās aug bērns ar invaliditāti - 250 eiro, kā arī daudzbērnu ģimenēm - 250 līdz 500 eiro. Par bērniem vecumā līdz 24 gadiem, ja viņi ir apgādībā un mācās, piemaksa būtu 250 eiro. Šādām papildu piemaksām būtu nepieciešami 23 miljoni eiro, informēja NA.

 

Izmaksas automātiski notiktu VSAA sistēmā. Tāpat NA paredz arī iespēju no pabalsta atteikties, ja ģimenes ieskatā pabalsts nav nepieciešams.

 

NA norādīja, ka ar priekšlikumu izmaksāt papildu līdzekļus politiskais spēks nāca klajā jau novembrī, taču toreiz neguva partneru atbalstu šai idejai.