Psiholoģiskam un emocionālam atbalstam atvērta Terapijas telpa

Laikā, kad Covid 19 ierobežojumu dēļ daudzi Latvijas iedzīvotāji piedzīvo trauksmi un nedrošību par nākotni, ir ļoti svarīgi, lai cilvēkiem būtu plaši pieejams psiholoģisks un emocionāls atbalsts. Tieši ar šādu nolūku Rīgā atvērta mākslu terapijas prakse Terapijas Telpa.
Lai iesaistītos mākslu terapijā, nav nepieciešamas mākslinieciskas, aktieriskas vai dejošanas dotības un pieredze!

FOTO: Publicitātes foto

Lai iesaistītos mākslu terapijā, nav nepieciešamas mākslinieciskas, aktieriskas vai dejošanas dotības un pieredze!

Terapijas Telpa ir vieta, kurā bērni, pusaudži, pieaugušie, seniori, pāri un ģimenes var saņemt psiholoģisku un emocionālu atbalstu. Sertificētas mākslas terapeites šeit strādā ar klientiem, pielietojot deju un kustību terapijas, drāmas terapijas un kognitīvi biheiviorālās terapijas metodes. Visas šīs pieejas gan praksē, gan pētījumos ir pierādījušas savu efektivitāti trauksmes un dažādu psiholoģisku grūtību mazināšanai.
 

Psihologs, psihoterapeits, psihoterapijas speciālists, mākslas terapeits, geštaltterapeits un citi – ir ļoti daudz profesiju, kas piedāvā psihoemocionālu atbalstu, tāpēc arī situācijā, kad šāda palīdzība ir tiešām nepieciešama, cilvēks var apjukt. Mākslu terapija ir veselības aprūpes joma Latvijā un pierādījumos balstīta prakse, kas daudzveidīgu grūtību risināšanai pielieto gan psiholoģiskā atbalsta metodes, gan mākslas līdzekļus un metodes, atkarībā no mākslas terapeita specializācijas (mūzika, drāma, deja un kustība, vizuāli plastiskā mākslas terapija).


Māksla kalpo kā starpnieks, lai izprastu cilvēka apzinātās un nepazinātas emocijas, konfliktus, vajadzības, nostiprinātu savus resursus un attīstītu radošumu.

Terapijas Telpa šobrīd piedāvā deju un kustību terapiju un drāmas terapiju. “Deju un kustību terapija balstās izpratnē par ķermeņa un prāta savstarpējo mijiedarbību. Palielinoties ķermeņa apzinātībai, palielinās arī emocionālā apzinātība, kurai var sekot arī izmaiņas fiziskajā un emocionālā stāvoklī, pilnīgāka psihiskā, emocionālā un sociālā integrācija, personības izaugsme, kā arī dažādu simptomu mazināšanās,” skaidro deju un kustību terapeite Inga Liepiņa. Ar drāmas terapijas priekšrocībām iepazīstina drāmas terapeites Veronika Stāvause un Sindija Meluškāne: “Vārds “drāma”, tulkojot no grieķu valodas, nozīmē “darbība”. Līdz ar to arī komunikācijai terapijā tiek izmantota ne tikai saruna, bet arī rekvizīti, stāsti, iztēle, ķermeņa valoda un balss, kā arī lomu spēle un improvizācija. Īpaši palīdzoša tā var būt brīžos, kad šķiet, ka viss jau ir pateikts, bet pašsajūta tā arī neuzlabojas”. Lai iesaistītos mākslu terapijā, nav nepieciešamas mākslinieciskas, aktieriskas vai dejošanas dotības un pieredze!  
 

Tā kā mākslas terapeits ir ārstniecības persona, arī ārkārtas situācijas laikā, tiek piedāvātas terapijas klātienē, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības. Līdztekus individuālajām, pāra un ģimenes konsultācijām klātienē un tiešsaistē, kā īpašu un šim laikam aktuālu jaunumu Terapijas telpa piedāvā arī pakalpojumu Pastaiga ar terapeitu. Šī brīža apstākļos pastaiga iespējama bez sejas maskas, ievērojot drošu divu metru distanci.  
 

Reklāma
Reklāma

Apzinoties daudzu sabiedrības grupu finansiālos ierobežojumus, Terapijas Telpa piedāvā samazinātu cenu par terapiju grūtniecēm, jaunajiem vecākiem (līdz bērna pusotra gada vecumam), daudzbērnu ģimenēm (ar Ģimenes karti 3+), personām ar invaliditāti un topošajiem mākslas terapeitiem. Terapijas telpa atrodas Rīga centrā - Brīvības ielā 85, un ir sasniedzama arī personām ar kustību traucējumiem.  

Plašāk par mākslu terapiju un tās piedāvātām iespējām lasi: www.terapijastelpa.lv