"Apple" brīdina: jaunie "iPhone 12" telefoni var radīt traucējumus medicīniskajām ierīcēm

Kompānija "Apple" ir nākusi klajā ar brīdinājumu, ka jaunā "iPhone 12" viedtelefona iekšpusē esošie magnēti varētu radīt traucējumus medicīniskām ierīcēm, piemēram, elektrokardiostimulatoriem un defibrilatoriem.
Jaunākās paaudzes viedtālruņos ir vairāk magnētu nekā iepriekšējos modeļos.

FOTO: Shutterstock.com

Jaunākās paaudzes viedtālruņos ir vairāk magnētu nekā iepriekšējos modeļos.

Jaunākajos "iPhone" modeļos atrodamā tehnoloģija "MagSafe" ļauj veikt bezvadu uzlādēšanu un ļauj dažādus aksesuārus savienot, piestiprinot tos tālruņa aizmugurē.

Taču šī jaunā funkcionalitāte arī nozīmē to, ka jaunākās paaudzes viedtālruņos ir vairāk magnētu nekā iepriekšējos modeļos.

 

"Apple" tamdēļ brīdina, ka "MagSafe" tehnoloģijas izstarotie elektromagnētiskie lauki var radīt risku ierīces tuvumā esošām medicīnas iekārtām.

Paziņojums attiecas uz visiem "iPhone 12" modeļiem, tostarp "iPhone 12 mini", "iPhone 12 Pro" un "iPhone 12 Pro Max", kā arī visiem "MagSafe" aksesuāriem.

"Medicīnas ierīcēs, piemēram, implantētos elektrokardiostimulatoros un defibrilatoros, var būt sensori, kas reaģē uz magnētiem, atrodoties ciešā kontaktā," ražotājs skaidro paziņojumā.

Reklāma
Reklāma

 

"Lai izvairītos no iespējamas mijiedarbības ar šīm ierīcēm, turiet "iPhone" un "MagSafe" piederumus drošā 15 centimetru attālumā no ierīces vai 30 centimetru attālumā, ja lādējat bezvadu režīmā," teikts paziņojumā.

"Apple" arī ieteicies produktu lietotājiem, kuri izmanto iepriekš minētās medicīniskās ierīces, konsultēties ar savu ārstu un, iespēju robežās, arī medicīnisko ierīču ražotāju.

"Ja rodas aizdomas, ka "iPhone" vai kāds no "MagSafe" piederumiem traucē medicīniskajai ierīcei, pārtrauciet lietot "iPhone" vai "MagSafe" piederumus," arī teikts brīdinājumā.