Aicina pēc svētkiem eglītes neizmest sadzīves atkritumos

“Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas uzņēmumi – SIA “Eco Baltia vide”, SIA “Eko Kurzeme” un Siguldas pilsētas SIA “Jumis” - aicina iedzīvotājus Ziemassvētku eglītes pēc svētkiem neizmest sadzīves atkritumu konteineros, bet atbrīvoties no tām videi draudzīgākos veidos. 

Eglīšu savākšanu bez maksas nodrošinās līdz 2021.gada 31.janvārim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eglīšu savākšanu bez maksas nodrošinās līdz 2021.gada 31.janvārim.

Uzņēmumi saviem klientiem jau no 28.decembra nodrošina vairākas iespējas nodot nozaļojušās svētku eglītes, lai tās ilgstoši neatrastos pilsētvidē, kā arī lai novērstu to noglabāšanu atkritumu poligonos.

“Šogad, kad daudzi svētkus aizvada neierasti šaurākā lokā savās mājvietās, kā nemainīga Ziemassvētku sastāvdaļa tomēr ir un būs eglīte. Tās galvenā funkcija ir vairāku nedēļu garumā priecēt mūsu acis un sirdis, kas šajā laikā ir pat īpaši svarīgi. Tomēr tikpat svarīgi ir pēc tam parūpēties, lai jau nokaltušais svētku kociņš varētu piedzīvot pienācīgu “otro dzīvi”, nevis tiktu noglabāts poligonā kopā ar vairākiem tūkstošiem citu egļu. Tāpēc aicinām katram apzināties savas iespējas videi draudīgā veidā atbrīvoties no nozaļojušā svētku dekora – kompostēt, izmantot iekuram mājās, nogādāt uz briežu dārziem, kā arī izmantot vides apsaimniekotāju sniegtās iespējas, jo arī nokaltušai eglītei var atrast savu vērtību tālāk par poligonu,” aicina “Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas sektora vadītājs Jānis Aizbalts.

SIA “Eco Baltia vide” saviem klientiem piedāvā eglītes bez maksas nodot kādā no uzņēmuma apsaimniekotajiem atkritumu šķirošanas laukumiem – Getliņu ielā 5, Rumbulā, kā arī “Kadagas attīrīšanas ietaises”, Kadagā, Ādažu novadā. Tāpat Rīgas Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas, kā arī Babītes, Mārupes, Salaspils, Ādažu  novadu iedzīvotājiem tiek nodrošināta eglīšu bezmaksas savākšana no klienta adreses. Lai pakalpojumu īstenotu  un eglītes nenonāktu kopējā sadzīves atkritumu plūsmā, izveidots atsevišķs maršruts, tāpēc iedzīvotāji aicināti pieteikt eglītes izvešanu, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv. Nodošanai pieteikto egli jānovieto pie sava nama uzstādītā sadzīves atkritumu konteinera. 

Tie SIA “Eco Baltia vide” klienti, kuriem jau pieejami bioloģisko atkritumu šķirošanas konteineri, eglīti aicināti novietot tiem blakus. Tā tiks savākta bez maksas atbilstoši bioloģisko atkritumu konteinera tukšošanas grafikam un atsevišķa pieteikšana nav nepieciešama. 

SIA “Eco Baltia vide” eglīšu savākšanu bez maksas nodrošinās līdz 2021.gada 31.janvārim. Pēc tam pakalpojums tiks sniegts par samaksu - 2,50 EUR (ar PVN) par vienu eglīti.
SIA “Eko Kurzeme” klienti eglītes varēs bez maksas nodot šķirošanas laukumā Liepājā, Ezermalas ielā 11, pirms tam zvanot pa tel.20201995, kā arī šķirošanas laukumā Saldū, Dzirnavu ielā 30, iepriekš piesakoties pa tel. 22022418. Ja nav iespēja pašam nogādāt eglīti uz šķirošanas laukumu, tad to var novietot blakus sadzīves atkritumu konteineram.

Savukārt Siguldas pilsētas SIA “Jumis” nodrošina eglīšu pieņemšanu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, kur Siguldas novada iedzīvotāji tās var nodot bez maksas. Pēc iepriekšēja pieteikuma Siguldas pilsētas robežās Ziemassvētku eglīšu savākšana tiks nodrošināta arī no mājsaimniecībām. Maksa par eglītes izvešanu ir 2,5 eiro/gab (ar PVN). Pakalpojumu var pieteikt, zvanot uz tel. 26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv. 

Reklāma
Reklāma