Plaša apledojuma dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums

Piektdien daudzviet Latvijā gaidāms apledojums, īpaši valsts centrālajā un austrumu daļā, tādēļ šajā reģionā spēkā dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

FOTO: Shutterstock.com

Jau naktī visā valstī sācis snigt, dienas laikā sniegs pāries slapjā sniegā un gaidāms arī sasalstošs lietus, kas radīs atkalu, ceļi un ietves kļūs ļoti slideni.

Virsmas var apledot sevišķi strauji, jo, līstot lietum, gaisa temperatūra daudzviet būs zem nulles, bet dienā, kad gaisa temperatūra pacelsies virs nulles, virsmas vēl var būt aukstas un ar negatīvu temperatūru. Vietām veidosies arī neliela sniega kārtiņa.

Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Pēcpusdienā temperatūra paaugstināsies līdz 0..+3 grādiem. Rīgā apmācies laiks, brīžiem sniegs un sasalstošs lietus. Mērens dienvidaustrumu vējš. Maksimālā temperatūra pēcpusdienā +1..+2 grādi.

Tikmēr valsts AS "Latvijas valsts ceļi" informēja, ka  piektdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu vietām visā valsts teritorijā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Reklāma
Reklāma

Vidzemes šoseja (A2) posmā  Vangaži -  Cēsu  pagriezienam un Vireši – Veclaicene;
Valmieras šoseja (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam;
Daugavpils šosejas (A6) posmā Izvalda – Pātarnieki;
Liepājas šoseja (A9) posmā  Annenieki - Blīdene un Kalvene – Liepāja;
Rēzeknes šoseja (A12) posmā  Varakļāni  – Rēzekne un Ludza - Terehova;
Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas,  Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes,  Dobeles, Jelgavas,  Krāslavas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas,  Ogres, Preiļu, Valkas  un Valmieras apkārtnē.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.