Rimi pārtrauc konditorejas uzņēmuma “Adugs” produkcijas iegādi visā Baltijā

Rimi no šī gada 20. novembra pārtrauc iegādāties produktus visās Baltijas valstīs no konditorejas produktu ražotāja "Adugs", kam izvirzīta apsūdzība, balstoties uz aizdomām par cilvēku tirdzniecību.

Rimi rūpīgi izvērtē arī savu piegādātāju biznesa principus un apņemšanos būt atbildīgiem dažādos ilgtspējas aspektos. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rimi rūpīgi izvērtē arī savu piegādātāju biznesa principus un apņemšanos būt atbildīgiem dažādos ilgtspējas aspektos. Publicitātes foto.

“Rimi ir ļoti stingra nostāja korporatīvās atbildības jautājumos. Jau vairākus gadus slēdzot iepirkuma līgumus ar piegādātājiem, Rimi papildina tos ar pielikumu par ilgtspēju, kas nosaka, kādas vadlīnijas jāievēro kvalitātes, vides, veselības un sociālās atbildības jomā. Balstoties uz publiski izskanējušo informāciju par izvirzītajām apsūdzībām, kā sociāli atbildīgs uzņēmums, Rimi no šodienas pārtrauc iepirkt “Adugs” produkciju visās Baltijas valstīs,” uzsver Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

 Līdz šim iepirktā “Adugs” produkcija tiks iztirgota, lai novērstu pārtikas atkritumu rašanos.

Reklāma
Reklāma

Būt sociāli atbildīgiem sabiedrības, klientu, piegādātāju, darbinieku un apkārtējās vides priekšā ir viens no Rimi stratēģiskajiem mērķiem. Visi uzņēmumā iepirktie produkti tiek rūpīgi pārbaudīti, lai nodrošinātu, ka tie atbilst Rimi iekšējām pamatnostādnēm par ilgtspējas aspektiem. Tādēļ uzņēmums rūpīgi izvērtē arī savu piegādātāju biznesa principus un apņemšanos būt atbildīgiem dažādos ilgtspējas aspektos.
Rimi neuzsāks jaunas akcijas jau piegādātajiem “Adugs” produktiem, un šajā laikā ar piegādātāju netiks slēgti jauni līgumi. Līdz šim iepirktā “Adugs” produkcija tiks iztirgota, lai novērstu pārtikas atkritumu rašanos.