Pirmklasnieki saņems bezmaksas medu

Latvijas biškopji, piedaloties Eiropas mēroga akcijā "Eiropas medus brokastis", katras valsts finansētās, vispārizglītojošās skolas pirmās klases skolēnam nodos trīs trauciņus ar medu un izglītojošu magnētu par medu, informē Latvijas Biškopības biedrībā.
Pirmklasnieki varēs našķoties ar triju veidu medu

FOTO: Shutterstock.com

Pirmklasnieki varēs našķoties ar triju veidu medu

Biedrība šajā akcijā piedalīsies septīto gadu, tomēr tik apjomīga akcija būšot pirmo reizi. Pirmklasnieki saņems pa vienam trauciņam rapša, meža un dažādu ziedu medu.

"Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs šī akcija notiek ik gadu novembra trešajā piektdienā, kad biškopji dodas uz skolām un bērnudārziem, lai izglītotu bērnus un jauniešus par biškopības profesiju, biškopības produktiem un to vērtīgajām īpašībām uzturā," pauda biedrības izpilddirektore Rita Bartuševica.

Ņemot vērā pašreizējo ārkārtas situāciju valstī, saistībā ar Covid-19 pandēmiju, šogad biškopji uz izglītības iestādēm nedosies, bet biedrība dāvanas izsūtīs. Tā kā akcijas apmērs ir apjomīgs, jo dāvanas jānogādā uz vairāk nekā 600 izglītības iestādēm, akcija norisināsies visu novembra mēnesi.

Reklāma
Reklāma

Bartuševica atzīmēja, ka akciju finansē paši biškopji no Latvijas Biškopības biedrības biedru naudām un biškopju ieņēmumiem, kas gūti no biškopības produktu preču zīmes "Ievākts Latvijā" realizācijas.

Latvijas Biškopības biedrība ir biškopju profesionālā organizācija, kas apvieno gan profesionāļus, gan iesācējus un amatierus. Kopējais biedru skaits 2019.gada sākumā pārsniedza 3300, kas ir apmēram divas trešdaļas no kopējā biškopju skaita valstī. Biedrība dibināta 1994.gadā.