Jauna kārtība - valsts apmaksās pirmās dienas slimības lapai elpceļu saslimšanas gadījumā

Valsts apmaksās slimības lapas pirmās dienas darbiniekiem ar elpceļu saslimšanu, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Lai darbinieki, sajūtot saslimšanas simptomus, nedotos uz darbu, bet veiktu Covid-19 testu, valsts apmaksās slimības lapas pirmās dienas.

FOTO: Shutterstock.com

Lai darbinieki, sajūtot saslimšanas simptomus, nedotos uz darbu, bet veiktu Covid-19 testu, valsts apmaksās slimības lapas pirmās dienas.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien pēc tikšanās ar valdību veidojošajām partijām pastāstīja, ka šāds lēmums pieņemts, nākot pretim darba devējiem. Tas nepieciešams, lai darbinieki, sajūtot saslimšanas simptomus, nedotos uz darbu, bet veiktu Covid-19 testu.

 

Labklājības ministrijas (LM) izstrādātie priekšlikumi pirmdien tika apspriesti finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajā grupā uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam, bet pēcpusdienu arī koalīcijas partneru starpā. Otrdien, 10.novembrī, par šo priekšlikumu lems Ministru kabinets.

 

EM un LM izstrādājušas piedāvājumu, kā palīdzēt uzņēmējiem, kuru darbinieki slimo vai darba kolektīvs ir spiests doties karantīnā Covid-19 izraisītās slimības dēļ.

 

Panākta vienošanās, ka elpceļu saslimšanas gadījumā darbiniekam tiks izsniegta darbnespējas lapa B no pirmās darbnespējas dienas līdz Covid-19 testa rezultāta dienai - ja tests būs pozitīvs, tad darbiniekam tiks turpināta B darbnespējas lapa.

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt, ja tests būs negatīvs, tā veikšanas un gaidīšanas dienās tiks izsniegta darbnespējas lapa B (vidēji trīs dienas), kuru tālāk aizstās ar darbnespējas lapu A.

 

"EM pauž gandarījumu, ka atbalstīts mūsu sākotnējais priekšlikums slimības lapas apmaksāt darbiniekiem, kuriem ir elpceļu saslimšanas, jo šajā Covid-19 infekcijas izplatīšanās laikā ir ārkārtīgi svarīgi cilvēkiem ar jebkādu akūtu slimību simptomiem neapmeklēt darbavietu," uzsvēra EM.

 

Avots: Jauns.lv