Iespēja balsot par tavuprāt labāko sociālās uzņēmējdarbības ideju vai projektu

Sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursa “Tam labam būs augt” organizatori aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties konkursa norisē, vērojot tā tiešraidi un balsojot par labāko sociālās uzņēmējdarbības ideju vai projektu. Skatītāju balsojums noteiks vienu no konkursa uzvarētājiem, kurš savas sociālās biznesa idejas vai projekta realizēšanai saņems 1200 eiro finansējumu. Konkursa tiešraide būs skatāma šo piektdien, 25. septembrī, no plkst.18:00 līdz 20:00 Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas Facebook lapā www.facebook.com/SocialaUznemejdarbibaLV

FOTO: Shutterstock.com

Konkursā savas sociālās uzņēmējdarbības idejas un projektus prezentēs 10 esošie un topošie sociālie uzņēmēji no visas Latvijas: “Glūdas (māj)skola” Jelgavas novadā, alternatīvā izglītības iestāde Krapes skola "Universum" Ogres novadā, runas terapijas instruments bērniem “CheeksUp”, muzejs tumsā “Skaties ar sirdi”, kuldīdznieces Ievas Putniņas projekts "Eve Birdy Headwrap", kultūras un mākslas centrs “Nātre” Jelgavā, Iritas Antoņevičas projekts par vilnas darbnīcu “Living wool” Gulbenes novadā, Ruckas mākslas un izglītības centrs Cēsu novadā , SIA “Mans peldkostīms” no Valmieras un "Correcty" stāju koriģējošais t-krekls. 

Konkursa noslēgumā naudas balvu 1200 eiro apmērā saņems divi sociālie uzņēmēji vai sociālās uzņēmējdarbības ideju autori. Vienu uzvarētāju noteiks konkursa žūrija, otru - tiešraides skatītāju balsojums. Naudas balvas nodrošina British Council pārstāvniecība Latvijā un SEB banka. No katras skatīšanās iekārtas, kurā tiks vērota pasākuma tiešraide, būs iespēja nobalsot tikai vienu reizi. 

Konkursa “Tam labam būs augt” mērķis ir veicināt jau esošu sociālo uzņēmumu un jaunu sociālās uzņēmējdarbības ideju attīstību, kā arī parādīt un par šīm idejām pastāstīt visai Latvijai.

“Konkursa tiešraide ir lieliska iespēja nevien vērtēt sociālās uzņēmējdarbības idejas, bet arī iepazīt uzņēmīgu Latvijas cilvēku darbus un ieceres, kuru mērķis ir radīt pozitīvas pārmaiņas mūsu sabiedrībā. Aicinām skatīties un balsot par savuprāt interesantāko un vērtīgāko sociālās uzņēmējdarbības ideju!” aicina Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vadītāja Madara Ūlande. 

Reklāma
Reklāma

Kopumā konkursā tika saņemti vairāk kā 60 dažādi sociālās uzņēmējdarbības ideju un projektu pieteikumi. Otrajai kārtai tālāk tika virzītas 25 spēcīgākās idejas un projekti, kuri autori piedalījās piču apmācībās, pēc kurām eksperti noteica 10 konkursa finālistus. 

Konkursa “Tam labam būs augt” mērķis ir veicināt jau esošu sociālo uzņēmumu un jaunu sociālās uzņēmējdarbības ideju attīstību, kā arī parādīt un par šīm idejām pastāstīt visai Latvijai. Konkursu organizē Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā. Tā norisi atbalsta SEB banka, Attīstības finanšu institūcijas Altum,  laikraksts "Dienas Bizness" un RISEBA Arhitektūras un mediju centrs H2O6.