Ir zināms potenciālais jaunā Rīgas domes sasaukuma sastāvs

Rīgas vēlēšanu komisijai turpinot apkopot vēlēšanu rezultātus, arvien skaidrāk iezīmējas nākamā Rīgas domes sasaukuma sastāvs.

Vēlēšanu potenciālā uzvarētāju - Attīstībai/Par! un partijas Progresīvie (AP/P) apvienotā saraksta līderis, mēra kandidāts Mārtiņš Staķis. Foto: Jauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vēlēšanu potenciālā uzvarētāju - "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotā saraksta līderis, mēra kandidāts Mārtiņš Staķis. Foto: Jauns.lv

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli 148 no 156 iecirkņiem, tādēļ informācija par mandātu sadalījumu un deputātu kandidātu svītrojumiem un tiem ievilktajiem plusiem var mainīties.

Veicot aprēķinus pēc pašreiz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā pieejamās informācijas, Rīgas domē varētu būt iekļuvuši septiņi politiskie spēki un vēlēšanu potenciālā uzvarētāju - "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotais saraksts - tiktu pie 18 deputātu mandātiem.


"Saskaņa" varētu iegūt 12 domnieku krēslus, "Jaunā vienotība" (JV) - desmit, apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" (GKR) - piecus, bet Latvijas Krievu savienība (LKS) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) - katra pa četrām deputātu vietām.

No AP/P Rīgas domē varētu būt iekļuvuši Mārtiņš Staķis, Anete Jēkabsone-Žogota, Mārtiņš Kossovičs, Edmunds Cepurītis, Antoņina Ņenaševa, Māris Mičerevskis, Agnese Logina, Iveta Ratinīka, Viesturs Zeps, Alija Turlaja, Selīna Vancāne, Viesturs Kleinbergs, Miroslavs Kodis, Justīne Panteļējeva, Laima Geikina, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka un Ivars Drulle. Pašlaik nedaudz "zem strīpas" ir Žanete Eglīte un Zane Pūpola.

No JV galvaspilsētas pašvaldībā varētu būt ievēlēti Vilnis Ķirsis, Ints Ķuzis, Inese Andersone, Olafs Pulks, Dzintra Geka-Vaska, Lauris Ērenpreiss, Uģis Rotbergs, Kārlis Šadurskis, Rita Našeniece un Hosams Abu Meri. Nedaudz "zem strīpas" pašlaik ir Kaspars Spunde un Edgars Ikstens.

NA/LRA domē varētu pārstāvēt Einārs Cilinskis, Edvards Smiltēns, Ieva Brante, Ieva Siliņa, Dainis Locis, Jurģis Klotiņš un Valdis Gavars, bet JKP - Linda Ozola, Jānis Ozols, Dāvis Stalts un Valters Bergs.

Reklāma
Reklāma

"Saskaņu" jaunajā domes sasaukumā varētu pārstāvēt Konstantīns Čekušins, Anna Vladova, Andris Morozovs, Eiženija Aldermane, Romāns Mežeckis, Mihails Kameņeckis, Andrejs Kozlovs, Sandris Bergmanis, Raimonds Rubiks, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis un Guntars Jirgensons, bet pavisam nedaudz "zem strīpas" pašlaik ir Vadims Faļkovs.

GKR Rīgas domē varētu pārstāvēt Oļegs Burovs, Juris Radzevičs, Dainis Turlais, Ainars Baštiks un Jakovs Rafaļsons, bet LKS - Miroslavs Mitrofanovs, Jakovs Pliners, Vladimirs Buzajevs un Aleksandrs Kuzmins.

 

Informācijas avots: Jauns.lv