Āfrikas kontinentā vecākā jaunā māmiņa 68 gadu vecumā laiž pasaulē dvīņus

68 gadu vecumā pirmo reizi par māti kļuvusi kāda Nigērijā dzīvojoša sieviete Margareta. Viņa laidusi pasaulē dvīņus - meitenīti un puiku. Kopā ar 74 gadus veco vīru Noa viņi mēģināja tikt pie mazuļa kopš savas kāzu dienas, kas notika 1974. gadā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tādējādi Margareta ir vecākā sieviete Āfrikā, kurai cienījamos gados ir izdevies iznēsāt bērnus. Visu dzīvi pāris ir pavadījis, apmeklējot mākslīgās apaugļošanas centrus gan Āfrikas kontinentā, gan Eiropā. Beidzot mērķi izdevās sasniegt Lagosas Universitātes reproduktīvajā centrā. Te 16. aprīlī  37. grūtniecības nedēļā ar ķeizargrieziena palīdzību piedzima arī bērni. 

“Es ticu sapņiem, tāpēc biju pārliecināta, ka arī šis mūsu sapnis kādreiz piepildīsies," sižetā CNN stāsta laimīgais jaunais tēvs Noa. 

Reklāma
Reklāma

Sievietes ārsts - ginekologs apsveicis māmiņu, bet arī uzsvēris, ka citām sievietēm šādā vecumā tomēr vajadzētu atturēties no tik pārdrošiem eksperimentiem ar veselību. Jaunajai māmiņai ir ļoti paveicies, ka viņa un bērni ir sveiki un veseli. 

Margareta pasaulē nav vecākā sieviete, kas iznēsājusi un laidusi pasaulē bērnus. Oficiāli vecākā jaunā māte dzīvoja Indijā, kas mākslīgās apaugļošanas ceļā laida pasaulē dvīņus 74 gadu vecumā (citos avotos - 73 gadu vecumā), bet jaunākā māmiņa pasaulē bija vien 5 gadus veca peruāņu meitene. 

Saistītie raksti