Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis būs 130 eiro, pabalstu maksās arī uzņēmumiem, kuri neatbilst kritērijiem

Finanšu ministra darba grupā šodien atbalstīts Labklājības ministrijas piedāvājums paplašināt dīkstāves pabalsta saņēmēju loku, vienlaikus nosakot arī šī pabalsta zemāko slieksni.

 

FOTO: Shutterstock.com

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) uzsver, ka koalīcijas partneriem piedāvājusi risinājumus, lai palīdzētu cilvēkiem, kuriem dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta un tiem, kuriem Valsts ieņēmumu dienesta aprēķinātais dīkstāves pabalsts ir vien daži eiro, par ko izdzīvot nav iespējams.

“Mēs operatīvi piedāvājam jaunus risinājumus, lai neviens cilvēks nepaliktu ārpus palīdzības saņēmēju loka. Vētījot informāciju par aprēķinātajiem dīkstāves pabalstiem, ir redzams, ka izmaksāto summu apmērs nereti ir ļoti mazs, jo par darbiniekiem acīmredzot nav pilnībā maksāti nodokļi. Tomēr valsts šajā ārkārtējā situācijā ir nolēmusi efektīvi rīkoties, lai palīdzētu ikvienam, kurš nonācis grūtībās”.

Labklājības ministrijas piedāvājums paredz noteikt dīkstāves pabalsta zemāko slieksni - neviens nevarēs saņemt mazāk par 130 EUR.

Reklāma
Reklāma

Vienlaikus palīdzība paredzēta arī tiem, kam dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta. VID (Valsts ieņēmumu dienests) datus pārsūtīs VSAA (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai), kas šiem cilvēkiem izmaksās sociālo pabalstu 130 EUR apmērā, kā arī 50 EUR par katru par apgādībā esošu bērnu, par kuru piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojums.

Plānots, ka priekšlikumi tiks izskatīti š.g. 23.aprīļa MK sēdē.