Šajā semestrī klātienes mācības skolās diez vai atgriezīsies

Pavasara semestrī klātienes mācības skolās diez vai atgriezīsies. Vienlaikus diez vai mācību gads tiktu pagarināts, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

 

FOTO: Shutterstock.com

“Ir skaidrs, ka attālinātais mācību process ieilgs. Un domājam, ka klātienes mācību procesā [šajā semestrī] diez vai atgriezīsies gan vispārizglītojošā skola, gan profesionālā skola. Varbūt iespējamas kaut kādas nianses augstākajā izglītībā,” sacīja Šuplinska.

Tāpēc nākamnedēļ plāno lemt par centralizētajiem eksāmeniem, kuri no tiem notiks un kurus varētu aizstāt ar gada vērtējumu. Ministre pieļāva, ka centralizēto eksāmenu vietā pārbaudījumi varētu būt augstskolās.

"Mēs ļoti ceram, ka attālinātais mācību process ļaus [mācību] gadu noslēgt, un tad mēs arī skatīsimies, vai tiem, kas stājas augstskolā, ir nepieciešams šis pārbaudījums, ko organizē skola, bet varbūt tas ir iespējams arī augstskolā. Varianti tiek meklēti, un es domāju, ka mums nedraud ne pagarinājumi, ne arī ļoti striktas sankcijas, kas būtu saistītas ar krīzes situāciju," sacīja Šuplinska.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās tiek organizētas attālināti.

Reklāma
Reklāma

 

Visu rakstu var izlasīt portālā LSM.lv