Latvijas valstpiederīgie vēl var pieteikties repatriācijas reisiem uz mājām

Kādas šobīd iespējas atgriezties no ārzemēm Latvijā vēl ir cilvēkiem, kas devušies ārzemju ceļojumos? 

FOTO: Shutterstock.com

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris Ministru kabineta rīkotajā preses konferencē skaidro, ka tautiešu mājās atgriešana vēl tiks organizēta līdz 27. martam. 

"Pēc ārkārtas situācijas ieviešanas pirms nedēļas situācija sarežģījās vēl vairāk. Konsulārajā departamentā pašlaik ir reģistrējušies vairāk nekā 4000 cilvēku, daļa no tiem jau ir atgriezušies Latvijā.  Pēc ĀM aprēķiniem atgriezušies varētu  būt ap 1000 cilvēku. Šodien tiks izsludināti vēl vairāki papildreisi, uz kuriem varēs pieteikties tie, kas vēlas atgriezties Latvija.

Ir vairāki punkti, kur īpaši sarežģītas esošajā situācijas. Viens no tiem ir Vācijas – Polijas robeža, kur situācija jau ir atrisināta gan ar pasažieru transportu – lielajiem autobusiem un automašīnām, kurās ir virs 7 sēdvietēm, gan kravas transporta plūsmu. Pēc ĀM rīcībām esošajām ziņām robežas šķērsošana šobrīd prasa tikai 15 minūtes.

Citas atgriešanās iespējas ir atgriešanās caur Tallinu un Viļņu. Viļņa kā atgriešanās tranzītpunkts būs izmantojama tikai līdz 22. marta pusnaktij. Visi, kas būs iebraukuši līdz šim laikam, izbraukt varēs, bet iebraukt vairs ne. Šis jau bija otrais pagarinājums, uz ko Lietuva piekrita. 

Plānošanas procesā ir papildus avioreisi no Stambulas un Londonas. Ārkārtas palīdzības pasākumi plānoti līdz 27. martam, kas palīdz atgriezties ceļotājiem, kas ir iestrēguši ārzemēs, nevis palīdzība tiem, kas grib atgriezties uz dzīvi Latvijā ar visu mājsaimniecību. Strādājam ar tiem datiem, ko mums ir iesnieguši valstpiederīgie, proti, kas ir iesniegti Konsulārajā reģistrā un aizpildījuši AirBaltic repatriācijas anketas. Cilvēkus aicina būt sazvanāmiem uz anketās norādītajiem telefoniem. 

Konsulārās palīdzības diennakts tālrunis – 26337711. 

Reklāma
Reklāma