Rimi atbalsta NMPD mediķus un nodrošina ar pārtikas pakām

Vakar, plkst. 18.00 tirdzniecības centrā Rimi Valdemārs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji saņēma pirmās īpašās pārtikas pakas, kas nodrošinās nepieciešamo enerģiju mediķiem, kuri šonakt strādā pastiprinātā režīmā, lai Rīgas ostā un lidostā sagaidītu Latvijas iedzīvotājus no īpašajiem reisiem.

Šie produkti dos mediķiem uzturvielu lādiņu, ļaus ātri remdēt izsalkumu un palīdzēs atjaunot spēkus, kad nav iespēja ieturēt pilnvērtīgu maltīti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šie produkti dos mediķiem uzturvielu lādiņu, ļaus ātri remdēt izsalkumu un palīdzēs atjaunot spēkus, kad nav iespēja ieturēt pilnvērtīgu maltīti

Palielinoties pacientu plūsmai, medicīnas personālam nereti nākas izlaist ēdienreizi vai pavadīt dienu izsalkušiem. Noskaidrojot aktuālās NMPD mediķu vajadzības, Rimi secināja, ka visvairāk personāls šobrīd novērtētu iespēju saņemt produktus, kas dod iespēju medicīnas darbiniekiem saņemt  vitamīnu un uzturvielu lādiņu, ļauj ātri remdēt izsalkumu un palīdz atjaunot spēkus.

Vēloties sniegt atbalstu mediķiem, kuri pašaizliedzīgi rūpējas par ikviena iedzīvotāja veselību, Rimi Latvia gan šiem mobilajiem NMPD punktiem galvaspilsētā, gan NMPD dispečeriem un brigādēm 12 pilsētās visā Latvijā nodrošinās pārtikas enerģijas pakas no Rimi lielveikalu tīkla. 

Mobilajos NMPD punktos Rīgas ostā un lidostā vakar strādāja pavisam 60 mediķu, lai sniegtu iespēju Latvijā iebraukušajiem pasažieriem nodot analīzes koronavīrusa pārbaudēm un nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmo palīdzību. Šim mediķiem sagatavotajās pārtikas pakās iekļauti dažādi produkti ātrai enerģijas krājumu atjaunošanai – salāti, sviestmaizes, enerģijas batoniņi un dzeramais ūdens.

Kopā NMPD visā Latvijā strādā 3350 cilvēku.

Savukārt jau no šodienas pārtikas enerģijas pakas tiks piegādātas arī NMPD mediķiem visā Latvijā. Ik dienu NMPD strādā 682 cilvēki 12 pilsētās: Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Gulbenē, Madonā, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī un Jelgavā. Savukārt kopā NMPD Latvijā strādā 3350 cilvēku.

Pārtikas enerģijas pakās būs tādi produkti kā rieksti, žāvētie augļi, musli batoniņi, āboli un ūdens, kā arī pēc nepieciešamības citi produkti, kas dos mediķiem uzturvielu lādiņu, ļaus ātri remdēt izsalkumu un palīdzēs atjaunot spēkus situācijās, kad nav iespējams ieturēt pilnvērtīgu maltīti.

 

Reklāma
Reklāma

Rimi Latvia šobrīd īsteno virkni drošības un informatīvo pasākumu, lai nodrošinātu mūsu darbinieku un pircēju drošību, tāpat nemitīgi rūpējamies par preču pieejamību mūsu veikalu plauktos. Šobrīd, kad Covid-19 izplatība strauji attīstās un mainās katru dienu, mums ir jāmaina ne vien savi paradumi, bet arī jākļūst atbildīgākiem gan pret sevi, gan citiem, jo kopības spēks un kolektīvā atbildība šobrīd ir vitāli nepieciešama. Papildus mūsu primārajām darbībām vēlamies šajā saspringtajā laikā pateikties un sniegt atbalstu mediķiem un dispečeriem, kuri pašaizliedzīgi veic savu darbu, gādājot par spēcinošām uzkodām, kas viņiem sniegs enerģijas lādiņu,” informē Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais. 

Rimi Igaunijā un Lietuvā jau tuvākajā laikā arī sniegs atbalstu savu valstu NMPD mediķiem, nodrošinot viņus ar speciālām pārtikas enerģijas pakām. 

Rūpējoties par visas sabiedrības labklājību, jau vairākas nedēļas Rimi veikalos tiek pievērsta pastiprināta uzmanība drošības, higiēnas un dezinfekcijas pasākumu ievērošanai, ievērojot valsts institūciju prasības, kā arī iekšējās vadlīnijas. 

Kopš pagājušās nedēļas veikalos pircēji tiek pastiprināti informēti par nepieciešamo rīcību, lai pasargātu sevi un apkārtējos. Tāpat ieviesti iepirkšanās laiki cilvēkiem ar paaugstinātu inficēšanās risku, savukārt par sociālās distancēšanās nozīmīgumu atgādina norobežojošas grīdas uzlīmes. Tāpat Rimi mājaslapā ir apkopoti pircēju biežāk uzdotie jautājumi un uz tiem sniegtās atbildes: https://www.rimi.lv/biezak-uzdotie-jautajumi 

Veikalu darbinieki ir nodrošināti ar aizsarglīdzekļiem, kas var tikt izmantoti nepieciešamības gadījumā veikalos un noliktavās. Tāpat uzņēmuma vadība regulāri rūpējas par darbiniekiem nepieciešamo vitamīnu devu uzņemšanu, kā arī visos veikalos uzsākta organiskā stikla aizsargbarjeru uzstādīšana pie kasēm.

Rimi aicina Latvijas iedzīvotājus būt atbildīgiem gan pret sevi, gan apkārtējo cilvēku veselību un ievērot piesardzības pasākumus, proti, neapmeklēt veikalus, ja ir aizdomas par saslimšanu vai ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku, kā arī ievērot karantīnu, atgriežoties no ārzemēm.