Mājās trīs skolēni, bet tikai viens dators. Kā mācīties?

Tuvojas mācību uzsākšana attālināti un daudzus vecākus uztrauc jautājums, ko darīt, ja mājās ir mazāk datoru ar interneta pieslēgumu nekā skolēnu? Tāpat daudziem vecākiem ir jāstrādā no mājām un ir paredzams, ka var rasties rinda uz ģimenes ierīcēm. Kā rīkoties? 

Attālinātas mācības nenozīmē tiešsaistes mācības. Tas nozīmē, ka skolēniem nebūs jāsēž pie datora no 8 rītā līdz pēcpusdienai.

FOTO: Shutterstock.com

Attālinātas mācības nenozīmē tiešsaistes mācības. Tas nozīmē, ka skolēniem nebūs jāsēž pie datora no 8 rītā līdz pēcpusdienai.

Kā tiešraidē vecākiem par attālināto mācīšanos norādīja Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska – attālinātas mācības nenozīmē tiešsaistes mācības. Tas nozīmē, ka skolēniem nebūs jāsēž pie datora no 8 rītā līdz pēcpusdienai. 


Skolotāji ir aicināti veidot mācību programmu tā, lai mācības nebūtu iespējamas tikai tiešsaistes režīmā un atvēlēt ilgāku laika posmu uzdevumu veikšanai, plānot mācības ilgākam laika posmam, piemēram, nedēļai. Ģimenei ir ļoti ieteicams jau iepriekš vienoties par dienas plānu, kad katrs nodosies saviem darbiem pie kopīgajām ģimenes ierīcēm.


Tāpat daudzus resursus iespējams lietots ar laika nobīdi sev pieejamā laikā. Ministre atzīst, ka mazāko klašu un daudzbērnu ģimeņu vecākiem šis būs gana grūts un izaicinošs laiks, tomēr norāda, ka attālinātās mācīšanās pievienotā vērtība varētu būt vecāku lielāka iesaiste un atbalsts bērnu mācībās. 

Reklāma
Reklāma


Lasi vēl: Kā vecākiem palīdzēt organizēt skolēnu attālinātās mācības. 6 ieteikumi.