Valsts prezidents vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem saistībā ar Covid-19 dēļ izsludināto ārkārtas stāvokli

Valsts prezidents Egils Levits saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un tās dēļ izsludināto ārkārtējo stāvokli aicina valsts iedzīvotājus būt atbildīgiem, saglabāt mieru un būt piesardzīgiem.

Foto: Ekrānuzņēmums

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ekrānuzņēmums

Prezidents ir izplatījis video uzrunu, kurā uzsver - ja iedzīvotāji ievēros valdības pieņemtās vadlīnijas, tad Latvijā Covid-19 tiks ierobežots.

Pēc valdības lēmuma par ārkārtas situācijas izsludināšanu Latvijā atsevišķās tirdzniecības vietās ir vērojama pircēju pastiprināta interese iepirkt pārtikas un citas pirmās nepieciešamības preces. Vienlaikus ir veikali, kur nekādas ažiotāžas nav.

Latvijā nebūs problēmu ar pārtikas nodrošināšanu, šodien Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV). To šodienas tikšanās laikā ar ministru pauduši Latvijas pārtikas produktu ražotāji, apliecinot, ka kapacitāte ir pietiekama.

Kā uzsvēra ministrs, šaubām, ka pārtikas Latvijā var nepietikt, vispār nav pamata.

Arī pārtikas produktu mazumtirgotāji iepriekš ir apliecinājuši, ka to rīcībā ir pietiekamas rezerves tiem pārtikas produktiem, kuriem pēdējā laikā strauji pieaudzis pieprasījums.

 

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka saistībā Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību.

Veselības ministrija (VM) noteikta par atbildīgo institūciju darbību koordinācijai ārkārtējās situācijas laikā.

Ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm uzdots izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Avots: http://kasjauns.lv