Kas mainīsies mācīšanās pieejā matemātikā?

Pilnveidotais mācību saturs un pieeja, kas visās skolās pamazām tiks ieviests no nākamā mācību gada, paredz  dažādas pārmaiņas arī matemātikas apguvē. Piemēram, jau no pirmās klases apzināti apgūt dažādas matemātiskās stratēģijas. Par to, kādas pārmaiņas ir nepieciešamas, lai uzturētu bērnu interesi par matemātiku un vēlmi risināt matemātikas uzdevumus, eksperti diskutēs otrdien, 25. februārī, plkst. 19.00 Facebook tiešraides diskusija “Kas mainīsies mācīšanās pieejā matemātikā?”. Diskusiju rīko vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv un Skola2030.

 

 

Jautājumus par pārmaiņām matemātikas apguvē un kā tajā vislabāk atbalstīt savu bērnu, uzzini ekspertu tiešraides diskusijā Facebook.com/Mammamuntetiem!

FOTO: Shutterstock.com

Jautājumus par pārmaiņām matemātikas apguvē un kā tajā vislabāk atbalstīt savu bērnu, uzzini ekspertu tiešraides diskusijā Facebook.com/Mammamuntetiem!

Otrdien, 25. februārī, plkst. 19.00 notiks “Mammām un tētiem” kopā ar Skola2030 organizēta Facebook tiešraides diskusija “Kas mainīsies mācīšanās pieejā matemātikā?”. Kādas pārmaiņas ir nepieciešamas, lai uzturētu bērnu interesi par matemātiku un vēlmi risināt matemātikas uzdevumus? Jo matemātikas loma ikdienā pieaug, to redzam vai ikvienā profesijā. Pilnveidotais mācību saturs un pieeja paredz matemātikā jau no pirmās klases apzināti apgūt dažādas matemātiskās stratēģijas, savukārt vidusskolā matemātiku apgūt līmeņos un kārtot eksāmenus atbilstoši tam. Ko tas nozīmē praktiski, meklēsim atbildes diskusijā kopā ar Skola2030 ekspertiem.

Matemātikas loma dzīvē ir ļoti svarīga. Rēķini, aprēķini, datu apstrāde, problēmrisināšana, programmēšana, modelēšana – prasmes, kas nepieciešamas daudzās profesijās, un arī ikdienā bez matemātiskas neiztikt. Arī izšūšanā vajadzīgas matemātikas prasmes, pie tam mūsdienās – arī programmēšanas iemaņas. 

Lai uzzinātu, kā mainīsies mācīšanās pieeja matemātikā, kā pieņemt to, ka matemātikā ir vairāki veidi, kā nonākt pie pareizās atbildes, un kas mainīsies valsts pārbaudes darbos – skatieties Facebook tiešraides diskusiju un uzdodiet savus jautājumus ekspertiem.

Sarunā arī par to, kā vecāki var atbalstīt bērnu matemātikas prasmju apguvē, neķeroties pie mājasdarbu pildīšanas viņu vietā. 

Reklāma
Reklāma

Diskusijā piedalīsies Jānis Vilciņš, Skola2030 matemātikas mācību satura izstrādes vecākais eksperts, un Gunta Lāce, Limbažu novada ģimnāzijas direktore. Diskusiju moderēs Inga Akmentiņa-Smildziņa, vecāku organizācijas “Mammām un tētiem” vadītāja.

Savus jautājumus varat iesūtīt iepriekš, rakstot vecāku organizācijai “Mammām un tētiem” un/vai Skola2030 pārstāvjiem (redakcija@mammam.lv, info@skola2030.lv). Diskusijas norisei sekojiet līdzi “Mammām un tētiem” vai Skola2030 Facebook lapā.