PPII "Zvaigznīte" pieteikums konkursam

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. PPII "Zvaigznīte" grupas "Zvainiņi"  bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc pasakas noklausīšanas radās dažādas pārdomas: ka ūdens ir ļoti nepieciešams visam uz pasaules, ka plastmasa, ko mākonis dāvināja kokam, ir cieta un asa. Tāpēc koki nevar uzņemt nepieciešamās vielas un  nevar elpot.  
Mēs ar bērniem pārrunājām atkritumu šķirošanas iespējas. Uzspēlējām “Šķirošanas spēli”. Bērni uzzīmēja Zemi “laimīgo” un “bēdīgo”.
Tad attiecīgi radās jautājums, kāpēc nepieciešama atkritumu šķirošana? Pētot grāmatas un noskatoties video, bērni piedāvāja kaut ko izveidot no plastmasas maisiņiem un plastmasas pudelēm. Tad nu lūk kāds groziņš mums sanāca (bērnu aktīvi piedalījās bizīšu pīšanā, skolotāja darbojās ar karsto līmi) un matemātiskais tārpiņš. Bizītes pinām ne tikai groziņam, bet arī lecamauklai un meitenes iejutās Zeltmatītes lomā. 
Mums piedalīšanās šāda veida konkursā ļoti patika. Tas tiešām ļauj radoši izpausties un savā vidē ietekmēt apkārtējās lietas. Ar bērnu ierosinājumu visa PII iestāde šķiro atkritumus.

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji