Iecavas novada PII "Dartija" logopēdiskās grupas konkursa darbs

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Iecavas novada, PII "Dartija", logopēdiskās  grupas "Pie Ķūķa" bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Koks bija priecīgs, jo uzlija lietutiņš. Viņš padzērās, bet bija nesmuks, ar atkritumiem. Kad plastmasa ir uz galvas, tad nevar paelpot. Kokam bija slikta dūša. Viņš nevarēja arī zarus pakustināt.

 

Reklāma
Reklāma


Ķūķa grupas bērni gāja uz parku pastaigāties un paņēma līdzi rokas knābi (tā bērni nosauca sētnieku knaibles atkritumu savākšanai). Pēkšņi viņi ieraudzīja, ka vienam kokam, ozolam, bija viss ar plastmasas mēsliem samētāts. Un zāle arī bija netīra, ziedus nevarēja redzēt. Viņi paņēma roku knābi un cimdus un salasīja atkritumus no koka, no zāles un no puķēm nost. Viņi tos atkritumus salika dzeltenajā miskastē. Kad bērni novāca, bija tīrs skaistums, varēja puķes redzēt. Bērni bija priecīgi, un Koks bija laimīgs. Bērni apskāva un samīļoja koku. (To viņi patiešām izdarīja!)
Pēc tam viņi gāja uz dārziņu. Bērni zinās, kur jāmet atkritumi, un nekad nemetīs zemē.
P.S. Bērni izteica vēlēšanos spēlēt teātri, lai par to pastāstītu arī citu grupu bērniem.
 Adrians sadalīja lomas: Sev – Mākonīti, Danam – Vējaputnu, Niklāvam – Koku, jo viņa auguma siluets ir no kartona pagatavotais koka stumbrs. Nikola un Meldra – stāstīs. Palaidņi, kas samet atkritumus, būs grupas mazākie bērni, jo viņi vēl īsti to nesaprot, ka nedrīkst mest zemē. Atkritumus savāks Kārlis, Katrīna, Marvins un Elizabete.

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji