Uzliec pauzi plastmasai. Dobeles "Spodrīšu" konkursa darbi

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Dobeles novada PII ”Spodrītis” grupas “Bitītes” grupiņas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iepriekšējais darbs ar bērniem: pastaigā pa iestādes teritoriju vērojām rudens kokus, kas kokiem patīk, par tīru vidi; skatījāmies filmu par atkritumiem, kā tie rodas, ko darīt ar izlietototiem iepakojumiem, kā pareizi šķirot. Kopā izlasījām Evijas Gulbes pasaku “Plastmasas lietus”, pēc lasījuma piedāvāju bērniem uzzīmēt, uzaplicēt, vai citādi attēlot pasakas galvenos varoņus, piedāvāju dažādus interesantus materiālus, lai veicinātu bērnu radošo darbību.


Bērni stāsta par savu radošo darbu:    
NIKOLA 5 gadi:
Ir diena. Līst lietus ar spīdumiņiem. Kokam nav lapas, jo ir rudens. Pie manis ciemos nāk draugs. Viņš redz bēdīgu koku. 
VIKTORIJA 5 gadi:
Ir nakts. Debesīs mākoņu ģimene. Es skatos pa logu un redzu spīdīgu lietu. Pie mājas aug ozols, viņš skumst. Es arī bēdājos. Es noliku pie koka atkritumu konteineru plastmasai.
MARTA 5 gadi: 
Ir vakars. Debesīs spīd zvaigznes un mākonītis pilns ar spīdumiņiem. Visi mājās atpūšas, bet laukā ir bēdīgs koks, jo viņam zaros ir plastmasas spīdumiņi. Cilvēkiem jāšķiro atkritumi, es uzliku pie mājas miskasti un uzrakstīju “PLASTMASA”.
ANNIJA 5 gadi: 
Agri no rīta tētis iet uz garāžu un redz ka koks bēdājas.
-Kāpēc tu bēdājies?- jautā tētis.
-Man nepatīk krikumiņi.-atbild koks.
Tētis uzliks konteineri plastmasai.
AGATE 5 gadi:
Brālis no rīta iet uz skolu. Laukā līst spīdīgs lietus. Brālis satika pie mājas bēdīgu koku. Koks pastāstīja, ka viņam nepatīk plastmasas krikumiņi. Brālis apsolīja kokam, ka mājās mēs šķirosim atkritumus.
EVELĪNA 5 gadi
 Es attēloju mākonīti pilnu ar spīdumiņiem. Pielīmēju ozollapu- tas ir koks ozols. Viņam nepatīk spīdumiņi. Mājas ir tukšas, visi ir aizbraukuši ceļojumā, cilvēkiem  arī nepatīk plastmasas lietus.
DANIILS 5gadi:
Mājās cilvēki skatās TV3. Laukā līst spīdīgs lietus, tāpēc, ka cilvēki nešķiro plastmasas atkritumus.
KEITA 5 gadi:
Pūš vējš, viņš nes mākonītim spīdīgus krikumiņus. Krikumiņi ir ieķērušies kokam zaros. Koks ir bēdīgs. Viņam krīt nost lapas. Kokam patīk tīrs ūdens. Nedrīkst plastmasu mest zemē.
ILMA 5 gadi:
Pilsētā līst plastmasas lietus. Cilvēki sēž mājās un neiet pastaigāties, jo zin, ka tas ir kaitīgs. Koks arī ir bēdīgs. Viņam patīk tīrs ūdens. Lai tā nebūtu, mums jāšķiro atkritumi.
ARTŪRS 5 gadi:
Plastmasas lietus lija uz koka un viņš bija bēdīgs. Tāpēc pie koka ir miskastes atkritumu šķirošanai un bumbas, lai bērni var spēlēties.
MĀRIS 5 gadi:
Pasaka bija par koku un par krāsainām kripatiņām. Es attēloju mākonīti, koku un plastmasas kripatiņas. Kokam patīk tīrs ūdens, tāpēc jāškiro atkritumi.
RITVARS 5 gadi:
Lija spīdīgs lietus. Koks bēdājās. Spīdumi nevienam nepatīk. Mākonos jābūt tīram ūdenim, tad koks padzersies un būs priecīgs.
ELISA 5 gadi:
Es attēloju burvju feju. Viņa var izdarīt tā, lai mākonītī būtu tīrs ūdens. Bet īstenībā cilvēkiem ir jāšķiro atkritumi.

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs