Indonēzijā top latviešu piedzīvojumu filma bērniem par Ziemassvētkiem

“Studijas Lokomotīve” filmēšanas grupa septembra sākumā devusies uz Indonēziju, lai sāktu filmēt jaunu piedzīvojumu filmu bērniem – “Ziemassvētki džungļos”, kas stāstīs par Paulas un viņas drauga Ahima bīstamo un aizraujošo ceļu džungļu biezoknī, meklējot Ziemassvētku brīnumu.

Publicitātes foto. Mūžam darbos ierakušos tēvu filmā atveidos Māris Olte, nomākto un apjukušo māti, kas dzimtenē bijusi pazīstama teātra aktrise, spēlēs Inga Alsiņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Mūžam darbos ierakušos tēvu filmā atveidos Māris Olte, nomākto un apjukušo māti, kas dzimtenē bijusi pazīstama teātra aktrise, spēlēs Inga Alsiņa.

Jau šobrīd filmēšanas grupa atrodas Indonēzijā, kur gandrīz divus mēnešus dažādās lokācijās filmēs Ziemassvētku piedzīvojumu filmu bērniem, kas uz ekrāniem nonāks 2020. gada decembrī. Filma stāsta par desmitgadīgo Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Dzīve tālajā zemē izrādās nopietns pārbaudījums vecāku attiecībām, un, tuvojoties svētkiem, Paula saprot, ka tikai Ziemassvētku brīnums var saglābt ģimeni. Taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku vecītis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits...

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Par filmas idejas rašanos un izaicinājumiem, filmējot tik eksotiskā vietā, stāsta producents Roberts Vinovskis: “Mana bērnība pagāja, skatoties padomju bērnu kino un Austrumvācu filmas par indiāņiem - to pamatā bija aizraujošs sižets, nevis specefekti. Tādas es gribētu skatīties kopā ar saviem bērniem: lai būtu gan eksotiskas vietas un dzīvnieki, gan galvu reibinoši piedzīvojumi, gan stāsts par dzīvē būtisko, ko nekad nevajag aizmirst. Diezgan ilgi domāju, kāda varētu būt šādas filmas pamatideja, un, kad sižeta pamatu biju atradis, kādā garākā vakara sarunā igauņu režisoram Jākam Kilmi to izklāstīju, un te nu mēs esam… Domāju, šī varētu būt pirmā latviešu spēlfilma, kas gandrīz pilnībā uzņemta ārpus valsts robežām, bet tai pašā laikā ir par latviešu ģimeni un tās dzīvi. Protams, jau sagatavošanās procesā ir bezgala daudz pārsteigumu un izaicinājumu: šeit gandrīz nekas nav tā, kā esam pieraduši Eiropā – ne vien laikapstākļi, bet arī kultūras un tradīciju atšķirības ir negaidītas, pārsteidzošas un fascinējošas. Sākot ar vīzu un muitas procedūrām, beidzot ar satiksmes noteikumiem, ēdienkarti un savstarpējām attiecībām. Domāju, ka atgriežoties mums būs daudz piedzīvojumu stāstu, par kuriem šobrīd, uzsākot filmēšanu, vēl pat nenojaušam.”  

 

Mūžam darbos ierakušos tēvu filmā atveidos Māris Olte, nomākto un apjukušo māti, kas dzimtenē bijusi pazīstama teātra aktrise, spēlēs Inga Alsiņa, vecāko māsu, kas pārāk aizņemta ar savām pusaudža problēmām, lai pamanītu jelko citu, – Elizabete Liepa, bet apņēmīgo desmitgadnieci Paulu, kas bezbailīgi dodas džungļos, lai atrastu ģimenei tik ļoti vajadzīgo Ziemassvētku brīnumu, – Rebeka Šuksta. Savukārt viņas uzticamā pavadoņa un drauga Ahima lomā iejutīsies indonēzietis Braidens Pablo Eskobars. Scenārija autore ir Lote Eglīte, bet filmas režisors – igaunis Jāks Kilmi, kurš Latvijas kinoskatītājiem pazīstams ar komēdiju “Ātrie igauņu puiši” un dokumentālo filmu “Spiegs, kurš mans tēvs”, ko veidojis kopā ar latviešu režisoru Gintu Grūbi. Filmas operators – Aigars Sērmukšs.

Filma top, sadarbojoties Latvijas “Studijai Lokomotīve” un Igaunijas filmu studijai “Stellar Films”, ar Latvijas Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra un “ACME Film” finansiālo atbalstu.