Tēva dienas svētku gājienā Rīgā pulcējās tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas

Šodien, 8. septembrī, jau septīto gadu pēc kārtas norisinās Tēva dienas gājiens un festivāls. Gājienā pulcējās tūkstošiem ģimenes cilvēku no dažādiem Latvijas novadiem. Gājiens sirsnīgā un priekpilnā atmosfērā sākās no Brīvības pieminekļa, turpinājās pa Brīvības ielu un noslēdzās Vērmanes dārzā. Parkā līdz plkst. 17.00 notiks koncerts un norisināsies vairāk nekā 50 dažādu aktivitāšu. Tēva dienas festivālā ieeja un aktivitātes ir bez maksas.

Gājiens un lielā kopbilde no putna lidojuma. Foto autors Gvido Puķe

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gājiens un lielā kopbilde no putna lidojuma. Foto autors Gvido Puķe

“Ir tik skaisti vērot Tēva dienas gājienu. Gādīgās, stiprās tētu rokas, kas gājienā nes bērnus. Siltos, smaidīgos skatienus, ko gājienā mammas velta tētiem. Šie mirkļi ir tie, kas Tēva dienai piešķir svētku sajūtu. Un īpaši ir tas, ka ik gadu gājiena dalībnieku skaits nopietni palielinās, sasniedzot jau vairākus tūkstošus,” stāsta Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” un Tēva dienas gājiena un festivāla tradīcijas dibinātāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
 

Šogad īpaši krāšņa ir Tēva dienas festivāla skatuves programma, kurā kā pirmie uzstājās Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris diriģenta Anda Kareļa vadībā, kā arī Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestra ansamblis. LR Zemessardzes orķestris Tēva dienas festivālā piedalās kopš 2013. gada. Tālāk seko Valmieras Drāmas teātra uzvedums “Smieklu sasaukšanās”, kas savu pirmizrādi teātrī sagaidīs tikai 26. septembrī. Uz skatuves Vērmanes dārza vidū uzstāsies arī vokāli instrumentālais ansamblis “7 dēli”, Latvijas džezfanka grupa “Very Cool People” u.c.

Tēva dienas festivāls un gājiens tiek organizēts ar mērķi pateikt tētiem paldies un turpināt sabiedrībā vairot domu, ka ģimenē vienlīdz svarīgu un vērtīgu lomu pilda kā mamma, tā tētis


Tēti norāda, ka ir būtiski sabiedrībā un medijos runāt par tēva iesaistes bērna dzīvē nozīmi. “Visu laiku apkārt var dzirdēt, ka tēti mūsdienās ir labi palīgi mammām. Mēs neesam palīgi! Mamma un tētis ģimenē un bērna dzīvē ir vienādās pozīcijās. Tāpēc ir liels prieks, ka līdzās Māmiņdienai kalendārā ir arī Tēva diena,” savu viedokli pauž trīs bērnu tētis Miķelis. 


Tēva dienas festivāls un gājiens tiek organizēts ar mērķi pateikt tētiem paldies un turpināt sabiedrībā vairot domu, ka ģimenē vienlīdz svarīgu un vērtīgu lomu pilda kā mamma, tā tētis. “Tēva dienas viens no mērķiem ir veicināt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā un arī rosināt tēvu vairāk iesaistīties bērna ikdienas aprūpē, ikdienas lietās. Tēva diena ir laiks, kad tēti varētu sev uzdot jautājumu – vai esmu pietiekami labs tētis? Vai es gribētu būt bērns pats sev? Tādam tētim, kāds šobrīd esmu?” pārdomās dalās “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Ir tik skaisti vērot Tēva dienas gājienu. Gādīgās, stiprās tētu rokas, kas gājienā nes bērnus


Tēva dienas gājienu un festivālu rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, pasākuma lieldraugs – “Rimi Bērniem”, atbalsta Valsts reģionālās attīstības aģentūra. 

Reklāma
Reklāma

Festivālu atbalsta nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava", zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols", "Moller's", veikals-noliktava "Depo". Pasākuma apdrošinātājs AAS "BALTA". ​


Par Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”
Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ir sociālais uzņēmējs, kura galvenā darbība saistīta ar vecāku informēšanu, izglītošanu un vecāku interešu pārstāvniecību. Būtiska organizācijas darbības joma ir ģimenes vērtības stiprinošu pasākumu un kampaņu rīkošana. Kā viena no “Mammamuntetiem.lv” prioritātēm ir Tēva dienas popularizēšana ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Organizācija šogad jau septīto gadu pēc kārtas rīko Tēva dienas gājienu un festivālu, un tas norisināsies 8. septembrī Vērmanes dārzā. Savukārt kā jauna tradīcija, gaidot Tēva dienu, ir uzsākti tēvu un bērnu izlūkbraucieni un izlūkgājieni – ekspedīcijas, kurās tēti ar bērniem var piedalīties bez maksas. Plašāka informācija – www.tevadiena.lv.