Cik daudz drīkst atkailināties Rīgas parkos un sabiedriskajā transportā?

Līdz ar karstā laika iestāšanos daudzu apģērbs kļūst krietni vien pieticīgāks. Daudzi steidz iegūt pirmo iedegumu, un kāpēc lai nesauļotos pašā pilsētas centrā, taču jautājums - cik atkailināti mēs drīkstam būt, skaidroja LTV “4.studija”.

 

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, Rīgas gidiem nereti nākas dzirdēt kritiku no tūristiem par to, ka mēs pārāk atkailināmies pašā pilsētas centrā.

“Man no Viduseiropas bija ļoti daudz cilvēku sašutuši - nu kā tad jūs tā rīdzinieki uzvedaties,” stāsta gide Stefānija Zagorska.

Likumā precīzas prasības par to, cik ļoti atkailināties drīkst, nav, jo būtu diezgan muļķīgi, ja ar detalizētu uzskaitījumu būtu likumā noteikts, kādus apģērba gabalus drīkst, kādus nedrīkst vilkt, skaidroja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

“Taču šajā gadījumā sauļoties Rīgas centrā nav aizliegts. Jebkurā parkā jūs varat noģērbties, lai sauļotos, taču pats galvenais, kas ir jāatceras un ko, - es domāju, jebkuram cilvēkam ir veselais saprāts - atgādinu, ka dzimumorgānus publiskās vietās mēs neatkailinām. Vārdu sakot, mugurā ir jābūt apakšbiksēm, viss pārējais, tas jau ir katra paša ziņā, cik ļoti viņš grib atkailināties,” atgādināja Sadovskis.

 

Pašvaldības policija norāda - kā vīrieši, tā arī sievietes drīkst pilsētas centrā sauļoties ar atkailinātām krūtīm, jo tā ir dzimumu vienlīdzība.

Arī Rīgas sabiedriskajā transportā kārtības noteikumos nav atrunāts ne svārku garums, ne šortu garums, ne arī pārējās lietas.

Reklāma
Reklāma

“Droši vien katram cilvēkam pašam ir jābūt ar ētikas normām un pašam jāsaprot, cik tad būtu pieklājīgi atļauties garus vai īsus svārkus, šortus, cik plikus vai atkailinātus kreklus, jo šāda kārtība mums nav atrunāta,” stāstīja SIA “Rīgas satiksme” pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

“Katrs gadījums ir vērtējams individuāli. Ja tas būs izdarīts bērna klātbūtnē, tur jau būs kriminālatbildība un to jau var klasificēt kā netiklu darbību izdarīšanu ar bērnu, pat ja jūs bērnam neesat pieskāries, bet vienkārši atkailinājies viņa klātbūtnē, tas jau būs krimināli sodāms pārkāpums. Savukārt, ja ir runa par vecpuišu ballīti, kur vienkārši bariņš puišu izdomā novilkt bikses un paskraidīt pa Rīgas centru, zvaniem zvanot, tad tas visdrīzāk tiks klasificēts kā sīkais huligānisms, un tur naudas sods var būt līdz 500 eiro,” stāstīja Sadovskis.

 

Visu rakstu lasi portālā LSM.lv