Pirmajā labdarības Boulinga maratonā Dakteru Klaunu atbalstam ziedoti vairāk nekā 700 euro

Piedaloties 92 komandām, pirmajā labdarības Boulinga maratonā biedrībai Dr.Klauns ziedoti 731,45 EUR. Maratona noteikumi paredzēja, ka viens euro cents tiks ziedots par katru nogāzto ķegli, tā palīdzot arī turpmāk nodrošināt Dakteru Klaunu darbu Latvijas slimnīcās, ātrāk atveseļoties mazajiem pacientiem, vairot viņu prieku un labsajūtu grūtos brīžos. Gandrīz 10 stundu ilgā boulinga maratona spēlēs iegūti 507,09 EUR, bet pārējo no citiem vakara ienākumiem ziedojis atpūtas un izklaides centrs Bowlero. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Bowlero centra lielākā daļa apmeklētāju ir tieši ģimenes ar bērniem un zināms, ka dzīvē ne viss ir tikai skaisti un saulaini, gadās arī skumjāki brīži, nonākot slimnīcā. Tādēļ arī atbalstām neaprakstāmi cēlā darba veicēju – biedrību Dr.Klauns. Latvijā pirmo labdarības Boulinga maratonu veltījām, lai mazākie tās iedzīvotāji – bērni varētu slimnīcās Dakteru Klaunu pavadībā veseļoties ar prieku. Esam gandarīti, ka Latvijas simtgadei par godu izdevās iesaistīt gandrīz 100 komandas. Cilvēku lielā atsaucība devusi mums pārliecību, ka Dakteru Klaunu darbam veltītus labdarības Boulinga maratonus rīkosim arī nākotnē. Esam pārliecināti – mūsu labais piemērs, ka iespējami arī nestandarta ziedojumu vākšanas veidi, interaktīvi iesaistot publiku, ne tikai izmantojot ziedojuma tālruni, ziedojuma kastītes, mudinās aktīvāk labdarībā iesaistīties arī citus uzņēmumus. Priecē, ka maratona dalībnieki tik labi spēlēja boulingu, turklāt 601 reizi viņiem ar vienu sitienu izdevies nogāzt visus ķegļus,” vadot labdarības Boulinga maratonu, teica atpūtas un izklaides centra Bowlero mārketinga vadītāja Agnese Puriņa.

Labdarības spēle

Boulinga maratonā piedalījās arī Dakteru Klaunu komanda, tā ne tikai saņemot pārējo atbalstu, bet arī aktīvi iesaistoties boulinga spēlē.

“Atpūtas un izklaides centrs Bowlero ir labs piemērs, kā aizraujošā veidā iespējams atbalstīt Dakteru Klaunu ikdienas darbu ar bērniem slimnīcās. Sešu gadu laikā daudz esam skaidrojuši, kāds tieši ir Dakteru Klaunu uzdevums, un, ka viņu darbs ir atkarīgs tikai no līdzcilvēku un uzņēmumu ziedojumiem.  Esam priecīgi, ka parādījusies pozitīva tendence – labdari sāk paši mūs uzmeklēt, lai palīdzētu,” stāsta biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska. Viens no viņas kolēģiem Kaspars Roznieks dalās pārdomās, ka redzams – Latvijas sabiedrība pamazām apzinās, cik liela nozīme ir katram šādam ziedojumam: “Tas viss, lai bērni slimnīcās justos labāk! Dažas reizes gadā sanāk uzspēlēt boulingu, tā kā šo spēli pazīstu. Nedaudz spēli sarežģīja fakts, ka vajadzēja gan saglabāt Daktera Klauna tēlu, gan gūt sportiskos panākumus. Bet ceram uz labiem rezultātiem!”

Labdarības spēlePirms spēlēm pasākuma vadītāja Agnese Puriņa aicināja patrenēties profesionālu boulinga spēlētāju vadībā, uzzināt interesantus faktus par boulinga vēsturi un Latvijas profesionālo spēlētāju tagadējiem panākumiem, ko izmantoja vairākas sabiedrībā pazīstamu personību komandas. Boulingu spēlēja komponists Gaitis Lazdāns, hokejists Oļegs Sorokins, TV personība Dagnija Legante, mūziķi, Nauris Brikmanis, Valters Osis, Arvis Reiks, grupa Baritoni, skaistuma konkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate, skaistumkonkursu dalībnieces Dālija Gaile, Evita Berķe, šovmenis Edgars Torreto u.c. Labdarības Boulinga maratonam lielāko enerģiju deva 12 bundzinieku grupa Nila Īles vadībā, bija arī citi pārsteigumi. 
 
“Ja vien ar iesaistīšanos varu kādam palīdzēt labdarības jomā, tad to daru. To sev uzskatu par pienākumu! Esmu Dakteriem Klauniem pasniedzis improvizācijas mākslu, viņiem viss tik labi sanāk! Kolosāla organizācija! Studiju gados mums bija boulinga komanda, un šajā pasākumā priecājos likt gūtās iemaņas lietā. Jo vairāk punktu, jo lielāks ziedojums!” pauž mūziķis Nauris Brikmanis.  

Labdarības spēle

“Dakteri Klauni slimnīcās noteikti ir ļoti gaidīti, jo bērniem ne tikai sāp, ir slikta pašsajūta, bet ir arī garlaicīgi. Un tad atnāk Dakteri Klauni! Latvijas iedzīvotāji ir atsaucīgi, ja lūdz palīdzību, un labdarības boulinga maratons ir vēl viens labs veids kā gūt ziedojumus. Tā nav tikai naudiņas iemešana kastītē, bet mums visiem kopā labi pavadīts laiks. Visapkārt smaidi, prieks! Tikko, kad Latvijā parādījās boulinga zāles, tad gājām spēlēt ar draugiem, bet nu nebiju sen spēlējusi. Noteikti guvu pamudinājumu atnākt vēl kādu reizi tik labi pavadīt laiku,” atzīst TV personība Dagmāra Legante

Labdarības spēle

“Dakteri Klauni dara tik cēlu un fantastisku darbu, ka es bez domāšanas mainīju darba plānus, lai varētu piedalīties šajā labdarības Boulinga maratonā. Līdz šim Dakterus Klaunus biju manījis tikai Bērnu slimnīcas koridoros un jācer, ka viņu palīdzība nebūs tiešā veidā vajadzīga, bet citiem tā ļoti noder jau šodien. Boulings man vienmēr saistījies ar atpūtu, iespēju būt kopā, un arī šis ir ļoti vienojošs pasākums,” par piedzīvoto pārdomās dalās hokejists Oļegs Sorokins

Reklāma
Reklāma

 

Ja vien šovmenim Edgaram Torreto būtu vairāk laika, pēc viņa teiktā pats kļūtu par Dakteru Klaunu kolēģi, bet tikmēr: “Dakteri Klauni palīdz bērniem, mēs Dakteriem Klauniem – tik vienkārši! Tā ir profesija, un es gribētu, lai Latvijā Dakteriem Klauniem par viņu darbu maksātu labi. Esmu redzējis filmu, kurā aktieris Robins Viljamss parādīja faktiski šīs kustības pirmsākumu. Filma man deva pārliecību, ka ar smiekliem arī var izārstēt un likt justies labāk. Mana komanda ļoti cenšas, lai nosistu iespējami vairāk ķegļu, un ziedojums būtu iespējami lielāks. Malači!” 

 

Visdažādākā sastāva komandas boulingu spēlēja pāri pusnaktij, un, piemēram, EuroPark komandas pārstāvji atzina, ka ir prieks gan kopā ar kolēģiem labi pavadīt laiku, gan apzināties, ka palīdz Dakteru Klaunu darbam ar bērniem slimnīcās: “Ļoti pozitīvi, ka Dakteri Klauni nu jau vairākus gadus ir pieejami arī Latvijas bērniem!” 

Dalībnieki labdarības Boulinga maratonā ne vien uzkrāja ziedojumu biedrībai “Dr. Klauns”, bet cīnījās arī par atpūtas un izklaides centra Bowlero, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Rīgas Motormuzeja u.c. atbalstītāju sarūpētajām balvām. 

 

Vēl šajā dienā pie atpūtas un izklaides centra Bowlero atradās Valsts asinsdonoru centra izbraukuma autobuss, kurā, projekta Mums ir viena asinsrite ietvaros, ikvienam labdarības maratona dalībniekam bija iespēja ziedot asinis.

 

Biedrība “Dr. Klauns” kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

 

Bowlero ir viens no lielākajiem atpūtas un izklaides centriem Latvijā, kas darbojas kopš 2002. gada. Pērn tas tika atzīts, bet šogad nominēts par ģimenēm draudzīgāko iestādi aktīvās atpūtas kategorijā.  Bowlero piedāvā 12 boulinga celiņus Brunswick, šeit tiek organizēti gan korporatīvie, gan izklaides un atpūtas pasākumi, ir plašas konferenču telpas un tiek nodrošināts pilns banketu serviss.