Par gada izrādi bērniem atzīta Naksitrallīši

Apbalvošana ceremonijā "Spēlmaņu nakts" balvas par 2017./2018.gada teātra sezonas labākajām izrādēm sadalītas. Par gada izrādi bērniem atzīta "Naksitrallīši".

Foto no izrādes Naksitrallīši. Latvijas Leļļu teātra publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izrādes Naksitrallīši. Latvijas Leļļu teātra publicitātes foto.

Par gada izrādi bērniem vai pusaudžiem saņēma režisores Lauras Čaupales "Naksitrallīši" Latvijas Leļļu teātrī. Bērnu žūrijas speciālbalvu saņēma režisora Kārļa Auškāpa izrāde "Niķa un Riķa stiķi". Bet par gada izrādi pusaudžiem gan bērnu, gan profesionālās žūrijas vērtējumā kļuva Reiņa Suhanova režisētā “Labie bērni” Valmieras drāmas teātrī.
 

Par labāko lielās formas izrādi atzīta Vladislava Nastavševa "Cerību ezers aizsalis". 

Par "Gada izrādi"  balvu kā gada labākā mazās formas izrāde tika atzīta aktrises Ingas Tropas režisētā izrāde "Dvēseļu utenis".


Nominācijā "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā" uzvaru izcīnījis Artūrs Dīcis par darbu Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Arī vaļiem ir bail".


Guna Zariņa saņēma gada labākās aktrises titulu par Ņurbuļa atveidošanu izrādē "Dieviņš pillā", bet aktieris Vilis Daudziņš kļuva par gada aktieri par Ļeņina lomu izrādē "Pēdējā Ļeņina eglīte" un Omes lomu izrādē "Cerību ezers aizsalis". Visas trīs izrādes iepriekšējā sezonā bija skatāmas uz JRT skatuves, un abi mākslinieki saņēma arī skatītāju simpātijas balvas.


Nominācijā "Gada aktrise otrā plāna lomā" uzvarējusi Inga Misāne-Grasberga par vairāku lomu atveidošanu Nacionālā teātra uzvedumā "Mežainis", savukārt par gada labāko aktieri otrā plāna lomā atzīts Aleksandrs Jonovs, kurš atveidoja Melno princi Leļļu teātra izrādē "Zelta zirgs" un Piķamici izrādē "Krokodils Gena un Pekausis".


"Gada jauno skatuves mākslinieku" tituls piešķirts Jānim Kronim un Igoram Šelegovskim. Kronis iejutās vairākās lomās izrādē "Mežainis", kā arī bija redzams uz skatuves "Dirty Deal Teatro izrādē "Lidojošais šķīvītis", savukārt Šelegovskis atveidoja Jezupu Sebaldu izrādē "Klūgu mūks", Pēteri Bērziņu izrādē "Arī vaļiem ir bail" Nacionālajā teātrī, kā arī Vitāliju iestudējumā "Dvēseļu utenis".


Reinis Suhanovs ieguvis atzinību kā gada scenogrāfs par dalību izrādē "Arī vaļiem ir bail" un "Persiešu valodas stundām" Žaņa Lipkes memoriālā, bet kostīmu mākslinieku kategorijā uzvarējusi Keita, kuras veidotie tērpi tika izmantoti Nacionālā teātra uzvedumā "Man 30 gadu".

Reklāma
Reklāma


Gada gaismu un video mākslinieka titulu saņēma Oskars Pauliņš par darbu Nacionālajā teātrī un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, bet par gada video mākslinieku atzīts Austra Hauks par darbu "Dvēseļu utenī" un Leļļu teātra iestudējumā "Romeo un Džuljeta".


Balvu kā gada kustību mākslinieki saņēma Agnese Vanaga un Leonards par darbu izrādē "Man 30 gadu", savukārt Jēkabs Nīmanis atzīts par gada muzikālās partitūras autoru par paveikto uzvedumos "Dvēseļu utenis", "Persiešu valodas stundās" un Leļļu teātra izrādē "Kaiju karalienes noslēpums".


Žūrijas specbalva tika piešķirta Nacionālā teātra izpilddirektoram Ojāram Rubenim par laikmetīga Nacionālā teātra vīziju un tās īstenošanu, bet balvas par mūža ieguldījumu teātra tika piešķirtas Nacionālā teātra aktrisei Mārai Zemdegai un Dailes teātra aktierim Gunāram Placēnam.

 

Avots: Jauns.lv