Par kādiem pakalpojumiem, izsaucot neatliekamo palīdzību, turpmāk maksāsim dārgāk?

Turpmāk pieaugs cenrādis tiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pakalpojumiem, kas nav saistīti ar pacientu dzīvības glābšanu vai dzīvību apdraudošām veselības problēmām, kuru gadījumā pacients nevar gaidīt uz vizīti pie ģimenes ārsta.

Par neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu smagu, dzīvību apdraudošu veselības problēmu gadījumā, iedzīvotājiem arī turpmāk nebūs jāmaksā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu smagu, dzīvību apdraudošu veselības problēmu gadījumā, iedzīvotājiem arī turpmāk nebūs jāmaksā.

Šobrīd vidēji dienā tiek izrakstīti 12 rēķini par gadījumiem, kad mediķu brigādes izsauktas situācijās, kad nav apdraudēta personas veselība vai dzīvība un medicīniskā palīdzība būtu jāsaņem pie ģimenes ārsta.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests atbilstoši nolikumam sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem pirmsslimnīcas posmā smagu, dzīvību apdraudošu veselības problēmu gadījumā. Šādos izsaukumos palīdzība tiek nodrošināta bez maksas. Papildus tam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sniedz arī maksas pakalpojumus - piemēram, nodrošina medicīnisko palīdzību masu pasākumos, plānveida medicīnisko transportēšanu, veic pirmās palīdzības pasniedzēju apmācību u.c.

 

 

Maksas pakalpojums ir mediķu brigādes izsaukums situācijās, kad nav apdraudēta personas veselība vai dzīvība un medicīniskā palīdzība būtu jāsaņem pie ģimenes ārsta. Par šādu pakalpojumu turpmāk būs jāmaksā 56,56 eiro.

 

Reklāma
Reklāma


Viens no maksas pakalpojumiem ir arī mediķu brigādes izsaukums situācijās, kad nav apdraudēta personas veselība vai dzīvība un medicīniskā palīdzība būtu jāsaņem pie ģimenes ārsta. Šādos gadījumos dienestam ir tiesības izsaukumā nenosūtīt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi, vai arī saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu projektu par šādu pakalpojumu turpmāk būs jāmaksā 56,56 eiro (šobrīd pakalpojuma maksa ir 40,14 eiro). Šādos gadījumos dispečers par samaksu informē zvanītāju jau pa tālruni izsaukuma pieteikšanas laikā. Izņēmums var būt situācijas, kad zvanītājs ir maldinājis dispečercentru un mediķi notikuma vietā konstatē nepatiesas informācijas sniegšanu.

Vienlaikus maksas pakalpojumu cenrādis tiek precizēts, izslēdzot no tā pakalpojumus, kuri nav bijuši pieprasīti pēdējo trīs gadu laikā, un papildināts ar jauniem, aktuāliem pakalpojumiem, piemēram, ārsta/neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālista telefona konsultācijām un pacientu medicīnisko transportēšanu no ārvalstīm.