Palīdzību vajag māksliniecei Aijai Vilmanei - divu dēlu mammai, kura cīnās ar vēzi

Aijai patīk vējš, jūra un neskartā daba. Viņa ir māksliniece. Visu istabas sienu rotā ļoti skaisti stikla pulksteņi. Šobrīd Aija domā par laiku biežāk, nekā līdz šim. Iepriekš viņa pastāvīgi steidzās, skrēja kā vāveres ritenī, ļāva sevi ieraut ikdienas rosībā. Centās paspēt visu izdarīt - par katru cenu... Galvenais - lai visiem būtu labi. Bet tagad viņa skatās uz dzīvi citādāk.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tieši 2 gadi pagājuši, kopš Aijai diagnosticēja krūts audzēju. No tā brīža viņa uzzinājusi par medicīnu vairāk, nekā visas iepriekšējās dzīves laikā. Arī par dzīvi pašu - vairāk par sirmajiem gudrajiem. Tik daudz nācies pārdzīvot un izmēģināt pašai uz sevis, ka pietiktu vairākām dzīvēm.

 

Aija saņēmusi 8 nepatīkamus ķīmijterapijas kursus. Pirmais rezultāts šķita cerīgs - audzējs bija ļoti samazinājies, taču pēc kāda laika, veicot kontroles izmeklējumu Pēterburgā, uzzināja, ka tas tomēr atkal aug. Tāpēc tagad, lai turpinātu veseļoties un DZĪVOT, Aijai nepieciešams doties uz klīniku. Pēc tam, kad tikuši izvērtēti neskaitāmi varianti un piedāvājumi, ir atrasts progresīvs palīdzības centrs Krievijā, kur ar onkoloģijas pacientiem kompleksi strādā onkologi, imunologi, mikrobiologi un klīniskie psihologi. Klīnikas vadītājs iepazinās ar Aijas medicīnas dokumentiem un piedāvā individuālu veseļošanās plānu 2 līdz 3 mēnešu garumā.
 

Kompleksā ārstniecības kursa saņemšanai nepieciešami vismaz 6000 eiro (ieskaitot vīzas un ceļa izdevumus). Aijai tā ir neiedomājama nauda. Viņas invaliditātes pensija ir 90 eiro. Taču Eiropā līdzīgi ārstniecības pakalpojumi izmaksātu nesalīdzināmi dārgāk.
 

Un Aija ir nolēmusi, ka jāsaņemas un jāvēršas pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem - tas taču nav nekas apkaunojošs. “Es iedomājos, ja atrastos kādi 600 cilvēki, no kuriem katrs palīdzētu ar 10 eiro, es varētu saņemt savu iespēju atgūt veselību. Man tas jāizdara arī zēnu dēļ - esmu viņiem vajadzīga, viņi vēl ir pavisam mazi”.

Reklāma
Reklāma


Labdarības fonds "BeOpen",  rūpīgi izvērtējot situāciju, nolēma atvērt Aijai Vilmanei palīdzības kontu. Organizācijai ir piešķirts Sabiedriskā labuma statuss un par ziedošanu netiek ieturēta komisijas maksa.

Tieši Krievijas klīnikā sniegtās palīdzības apmaksāšanai Aijai Vilmanei līdz 6. novembrim pieslēgta labdarības tālruņa programma ZAĻĀ LAMPA.

Palīdzības tālruņa numurs 9 000 63 84 (1,42 eiro par zvanu).

Ziedot Aijai var arī, pārskaitot naudu uz "Swedbank" kontu: LV43HABA0551043642453.