Graci iegūst prestižo Red Dot Design Award balvu ar atzīmi Best of the Best

Zīmols Graci sadarbībā ar iepakojuma dizaina aģentūru DPJN par mušļu līnijas HEALTH iepakojuma dizainu ieguvis Red Dot Design Award balvu, kas ekspertu vidū vērtēta kā viens no iekārojamākajiem dizaina apbalvojumiem pasaulē. Zīmola iepakojumi iekļauti Komunikācijas muzeja izstādē Berlīnē, kur tie būs skatāmi blakus citiem izciliem iepakojumu dizaina paraugiem līdz pat nākamā gada 13. janvārim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Graci (SIA Felici) ieguvis starptautiskas žūrijas atzinību vairāk nekā 8600 pieteikto dizaina paraugu vidū 45 valstu konkurencē. Graci ir Baltijā pirmais zīmols, kas saņēmis atzīmi “Best of the Best”, ko ik gadu iegūst vien nepilns 1% iesniegto darbu. Līdz šim to vidū bijuši tādi zīmoli kā Ferrari, Apple, LG, Nike, Audi, Siemens. Pēc apbalvošanas ceremonijas šī gada 26. oktobrī Graci produkti izvietoti Berlīnes Komunikācijas muzejā līdzās citiem “Best of the Best” laureātiem, savukārt nākamgad dizaina paraugi ceļos uz Red Dot Design Award muzeju Esenē (Essen), Vācijā. Tas būs pirmais no Latvijas iepakojuma dizaina paraugiem, kas nokļūs šajā muzejā. 

 

Jau vairāk nekā piecus gadus Graci attīsta funkcionālos produktus ar dabīgi augstu uzturvērtību, katram no tiem pieškirot savu burtu ar unikālo funkciju. Līdz ar šogad atvērto ražotni Ādažos roku darbs nomainīts pret mehānisko ražošanu. Zīmola atsvaidzināšanu un iepakojumu dizaina izveidi uzņēmums uzticēja dizaina birojam DPJN, kam 20 gadu pieredzē šis ir ceturtais Red Dot Design Award apbalvojums, tomēr pirmais gadījums, kad iegūts tik augsts un rets novērtējums.

Graci

“Izaicinājums bija saglabāt zīmolam Graci raksturīgās dizaina iezīmes, tajā pašā laikā produktam piešķirt jaunu elpu. Veiksmīgas sadarbības pamatā ar dizaineriem bija precīzi nodots uzdevums un reizē – paļaušanās uz  viņu ekspertīzi. Process bija sarežģīts, darbietilpīgs, tomēr rezultāts ir tā vērts,” stāsta Alise Balgalve, Graci idejas autore un vadītāja. “Pēc jaunā iepakojuma ieviešanas tirgū saņēmām pozitīvas atsauksmes no pircējiem – izkārtojot Graci paciņas noteiktā secībā, veidojas uzraksts HEALTH, kas uzreiz piesaista cilvēku uzmanību gan veikalā, gan izstādēs. Uzvaru atzinīgi vērtē arī mūsu eksporta partneri.”

 

“Graci funkcionālu brokastu produktu līnija HEALTH saņemusi augstāko novērtējumu – “Best of the Best” kategorijas “Communication Design” apakškategorijā “Packaging Design”. Tas vērtējams kā ārkārtīgi nozīmīgs sasniegums Latvijas un Baltijas dizaina vēsturē. Tā nozīmību izsaka fakts, ka pagājušo gadu tikai pieci iepakojuma dizaini saņēma šo atzinību,” saka Kārlis Krieķis, DPJN vadītājs un radošais direktors. “Mēs esam priecīgi un lepni, ka Latvijas dizaineru darbi novērtēti un izrādīti ārpus valsts. Latvija var – un ne sliktāk par citiem!”

 

Reklāma
Reklāma

Red Dot Design Award pirmssākumi meklējami 1955. gadā. Tas ir internacionāls dizaina konkurss trīs kategorijās: produktu dizains (product design), komunikācijas dizains (communication design) un dizaina koncepts (design concept).  

 

Graci iepakojumi skatāmi Komunikācijas muzejā (Museum für Kommunikation) līdz 2019. gada 13. janvārim. Muzeja adrese: Leipziger Straße 16, 10117 Berlin. Sīkāka informācija: https://www.mfk-berlin.de/en/red-dot-2018/ 

 

Par Graci
Graci ir funkcionāli graudaugu produkti – aromātiski mušļi, putras un ātri pagatavojamās maltītes – ir ar dabīgi augstu uzturvērtību. Tie satur tritikāli, kas ir nozīmīgs šķiedrvielu, proteīna un B grupas vitamīnu avots. Tāpat Graci sastāvā ir vairāki neparasti superprodukti, piemēram, ar mizu un sēklām malts ķirbis un ābols, spināti, ingvers un kazenes. Klāstā ir vairāki produkti, kas piemēroti vegāniem – nesatur dzīvnieku izcelsmes vielas. Tuvākais sabiedrotais cilvēkiem, kuri tiecas uz sevis pilnveidošanu. 

 

Par SIA Felici
Felici, kas darbojas no 2012. gada, ir viens no lielākajiem graudaugu produktu ražotājiem Latvijā. Uzņēmums ražo aromātiskus Graci mušļus, putras un ātri pagatavojamās maltītes ar dabīgi augstu uzturvērtību. Felici eksportē produktus uz tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Dānija, Čehija, Surinama, Serbija, Saūda Arābija, Libāna, Lielbritānija un Dubaija.

 

Par DPJN
DPJN (SIA Diena Pirms Jāņu Nakts) ir Baltijā vadošā iepakojumu dizaina aģentūra ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi. Uzņēmums strādā ar zināmākajiem pārtikas produktu zīmoliem Baltijā, Krievijā un citviet. Aģentūras radītie dizaina paraugi atzinīgi vērtēti visā pasaulē.