SEB banka ģimenēm dāvina datorus un aicina iesaistīties arī citus uzņēmumus

“Bērniem mācīties vairs nebūs jāiet uz bibliotēku,” priecājas sešu bērnu ģimene, saņēmusi datoru. Viņiem jauniegūtā lieta sniegusi pilnīgi citu dzīves kvalitāti.

FOTO: Shutterstock.com

Uzrunājot ģimenes, kas uzņēmušas bērnus, un institūcijas, kas iestājas par bērnu tiesībām, septembrī atbalsta programma PLECS sadarbībā ar AS “SEB banka” aicināja pieteikties uz 145 mazlietotiem datoriem. Atsaucība bija milzīga, un pieteikumu daudzums pārsniedza datoru skaitu. 
 

“Mums ir svarīgas stabilas vērtības, kuru pamatā ir ģimene,” labdarības mērķi skaidro “SEB bankas” valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere. “Sadarbībā ar SOS Bērnu ciematu asociāciju jau esam spēruši nozīmīgu soli, lai bez vecāku atbalsta palikušajiem bērniem nebūtu jādzīvo bērnunamos un viņi nonāktu ģimenēs. Tagad, iesākto turpinot kopā ar atbalsta programmu PLECS, izmantojām jau esošus resursus un ziedojām daļu no uzņēmuma mazlietotajiem datoriem.” Viņa ir pārliecināta, ka minētie labie darbi nav vienīgie, ar kuriem banka gatava palīdzēt. 
 

“Lielā atsaucība rāda, ka valsts finansējums un citi resursi nesedz visu, kas nepieciešams bērnu tiesības sargājošajām institūcijām un uzņemošajām ģimenēm,” uzskata programmas PLECS vadītāja Līva Fomrate. “Mani aizkustināja kādas daudzbērnu ģimenes stāsts: bērniem, lai izmācītos – pieslēgtos e-klasei un atrastu informāciju internetā –, bija jādodas uz bibliotēku, turklāt brīvdienās tā bija slēgta, un bērniem pilnvērtīgi izpildīt mājasdarbus nebija iespējams. Šai ģimenei “SEB bankas” dāvana mainīja visu dzīvi, tāpēc no sirds novērtējam bankas lēmumu atbalstīt bērnus un audžuvecākus.”

Reklāma
Reklāma

PLECS (www.plecs.lv) aicina arī citus uzņēmumus sekot “SEB bankas” piemēram. Ja tehnika joprojām ir lietošanas kārtībā, bet vairs neatbilst iekšējām prasībām, tā var sākt jaunu dzīvi kādas ģimenes mājās.