Piedāvājums bērnu aizvest līdz mājām. Nolaupīšanas mēģinājums vai vēlme palīdzēt?

Mežs, ceļš, nepazīstama automašīna un pakaļdzīšanās. Sociālajā tīklā "Facebook" parādījās informācija par iespējamu mēģinājumu nolaupīt bērnu netālu no Dārziņiem. Tas nav pirmais gadījums, kad bērniem piedāvā viņus aizvest līdz mājām. Trīs dienu laikā reģistrēti trīs gadījumi. Policija informāciju pārbauda. 

Vadītāja identitāte pēdējā gadījumā vēl tiek skaidrota. Iespējams, viņš būs jāidentificē bērnam.

FOTO: Shutterstock.com

Vadītāja identitāte pēdējā gadījumā vēl tiek skaidrota. Iespējams, viņš būs jāidentificē bērnam.

Kā atzīmēts sociālajā tīklā, 7. oktobra vakarā, netālu no Dārziņu pieturas Pierīgā, bērns devās mājās uz ciematu Mežezeri, kad tuvumā apstājās automašīna, iespējams, mikroautobuss. No tās izkrita rotaļlieta, un vadītājs lūdza bērnam pacelt to un nolikt mašīnas aizmugurējā sēdeklī. Tomēr bērns atteicās un sāka bēgt. Vadītājs sekoja viņam, bet nevarēja panākt. Policijā saka, ka par šo situāciju ir informēti, un piemin vēl divus līdzīgus gadījumus.

"Kopumā bija trīs gadījumi. Par diviem gadījumiem mēs jau varam droši pateikt, ka tik tiešām [..] mēģināja bērniem piedāvāt savu palīdzību. Kā viņi paši, sniedzot paskaidrojumus, min, ka viņi ierauga bērnu, kurš stāv uz ielas, un viņiem paliek žēl un bail. [..] Tur pamata uztraukties nav," pastāstīja Salaspils Iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ļena Keine-Kaštaļjana.

Tomēr vadītāja identitāte pēdējā gadījumā vēl tiek skaidrota. Iespējams, viņš būs jāidentificē bērnam.

Policijā atzīmē, ka uztraukumam nav pamata, bet tomēr aicina iedzīvotājus ziņot par visiem līdzīgiem gadījumiem.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.lsm.lv