Montesori nodarbības bērniem "Rīgas veselības centrā"

„Rīgas veselības centrs” mazajiem pacientiem un viņu vecākiem piedāvā Montesori nodarbības. 

Montesori attīstošajās nodarbībās, ievērojot bērna potenciālu un īpašās intereses, tiek atraisītas viņam nepieciešamās daudzveidīgās prasmes un pavērtas jaunas viņa attīstības iespējas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Montesori attīstošajās nodarbībās, ievērojot bērna potenciālu un īpašās intereses, tiek atraisītas viņam nepieciešamās daudzveidīgās prasmes un pavērtas jaunas viņa attīstības iespējas.

Montesori pedagoģiskā metode ir uz bērnu vērsta apmācība, izmantojot ārstes Marijas Montesori izveidoto, vairāk nekā 100 gadu garumā dažādās kultūrās un visā pasaulē pārbaudīto apmācības principu, kad bērna attīstība tiek veicināta, viņam darbojoties tā sauktajā Montesori vidē četrās zonās: praktiskā dzīve, sajūtas, matemātika un valoda. 

 

Montesori attīstošajās nodarbībās, ievērojot bērna potenciālu un īpašās intereses, tiek atraisītas viņam nepieciešamās daudzveidīgās prasmes un pavērtas jaunas viņa attīstības iespējas. Speciālista mijiedarbība ar bērnu pēc Montesori pedagoģijas principiem izveidotajā vidē veicina bērnā personības apzināšanos, pašvērtības, pašcieņas un patstāvības attīstību, normalizē viņa sociālo un emocionālo sfēru. 

 

Montesori metode, ko visprecīzāk raksturo vārdi „palīdzi man to izdarīt pašam!”, ir multifunkcionāla un ir paredzēta visiem bērniem, lai attīstītu vēlmi pašiem sasniegt savus mērķus.

Uzsākot nodarbības, Montesori pedagogs:

Reklāma
Reklāma

• iepazīstas ar pieejamo bērna medicīnisko dokumentāciju, 

• veic bērna apskati un novērošanu atbilstoši Montesori pedagoģijas principiem, 

• pamatojoties uz veiktajiem novērojumiem, izstrādā individuālu programmu bērna prasmju attīstībai un, saskaņojot to ar vecākiem, īsteno šo plānu individuālās nodarbībās.

 

Montesori nodarbības ir pieejamas „Rīgas Veselības centra” filiālē „Ķengarags” – Rīgā, Kaņiera ielā 13. Papildu uzziņas un pieraksts: 29724482, rehab.kengarags@rigasveseliba.lv