Sācies vētru laiks, nākamnedēļ kļūs arvien rudenīgāk. VIDEO

Nākamajā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi un no nedēļas vidus atkal pastiprināsies vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sinoptiķi vēstī, ka naktī uz piektdienu Latvijai no rietumiem pietuvosies dziļš un aktīvs ciklons, līdz ar to gaidāms mākoņains laiks, pa laikam arī uzlīs, ziemeļu rajonos līs stipri. 

Ciklona ietekmē pūtīs stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 20-23 m/s, bet Kurzemē un Vidzemē 25-28 m/s.

Brīvdienās, ciklonam aizvirzoties, no dienvidiem pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, kā rezultātā sestdien vējš pierims, bet svētdien no jauna pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, vietām brāzmās sasniedzot līdz 20 m/s. Dienā gaiss iesils līdz +9...+14, bet naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +4...+9 grādiem, vietām ziemeļu rajonos līdz pat +2...+4 grādiem, lokāli zāles virskārtā iespējamas arī salnas.

Nākamā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi - laika apstākļus noteiks vairāki cikloni starp kuriem īslaicīgi pastiprināsies augsta spiediena atzari, līdz ar to Latviju nedēļas gaitā šķērsos vairākas nokrišņu zonas, kā arī atkal gaidāma vēja pastiprināšanās - no nedēļas vidus vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-18 m/s, atsevišķās dienās piekrastē līdz 23 m/s. 

Reklāma
Reklāma

Naktīs lielākoties gaiss atdzisīs līdz +4...+10 grādiem, bet dienas laikā lielākoties iesils līdz +9...+14 grādiem, tikai saulainākas dienās vēl par kādu grādu vairāk, vēsta portāls jauns.lv

Noskaties arī Toma Briča sagatavotu videoblogu par to, vai Latvijā šoruden gaidāmas postošas vētras.